:: euro2day ::

Έτος 14ο Αρ.Φύλλου 711 4 - 8 Νοεμβρίου 2011


Διεθνείς αγορές: γόρδιος δεσμός...
made in Greece


Oι εξελίξεις και η οικονομική - πολιτική κρίση στην Ελλάδα δημιουργούν κλίμα φόβου όχι μόνο για τις ελληνικές μετοχές, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, στέλνοντας δείκτες και τίτλους στα σχοινιά! Η αυτόματη αλλαγή κλίματος και πλεύσης στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με αφορμή αρχικά την πρόταση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από τους φόβους για την κατάρρευση της κυβέρνησης.

ΣEΛ. 14 - 15Μάχες μετρητών στην πραγματική οικονομία!

Mετά τις αποφάσεις της πρόσφατης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να είναι περισσότερο στριμωγμένες σε σχέση με το παρελθόν. «Πιστεύουμε πως θα είναι δύσκολο για τις τράπεζες να καλύψουν όλο το κενό», αναφέρει η Merrill Lynch για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το ποσό της απαιτούμενης ανακεφαλαιοποίησής τους, συμπληρώνοντας πως σύμφωνα με εκτίμησή της «η κεφαλαιακή ενίσχυση θα γίνει σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές και κυρίως με τη μορφή των κοινών μετοχών. Αυτό θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα στο πέρασμα της πλειοψηφίας ολόκληρου του κλάδου σε κρατικά χέρια»...

ΣEΛ. 13Κούρεμα με την ψιλή και στην κατανάλωση

Mπορεί τα σούπερ μάρκετ να παραμένουν ακόμη τα βασικά κανάλια που επισκέπτονται οι καταναλωτές για να κάνουν τις καθημερινές-εβδομαδιαίες αγορές τους, εν τούτοις το «καλάθι της νοικοκυράς» του σήμερα δεν έχει καμία ή σχεδόν καμία σχέση με το καλάθι του χθες και, όπως φοβούνται πολλοί, το αυριανό θα είναι πολύ πιο ελαφρύ και χωρίς... ταυτότητα.

ΣEΛ. 29Μεγάλες αλλαγές με το νέο
φορολογικό νομοσχέδιο


Tο τέλος του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα, έχει γράψει ήδη το υπουργείο Οικονομικών φέρνοντας δραστικές αλλαγές στις σχέσεις των φορολογουμένων με τις ελεγκτικές αρχές. Στο βαθμό που σήμερα (Παρασκευή 4/11) δεν γραφτεί και το... τέλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στη Βουλή (την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές κορυφωνόταν η διχογνωμία στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή όχι), με την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την ερχόμενη εβδομάδα η κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου μπαίνει στην τελική ευθεία ώστε να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό στη Βουλή.

ΣEΛ. 6 - 7


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr