:: euro2day ::

Έτος 7ο Αρ.Φύλλου 330 16 - 20 Ιουλίου 2004


Εκτεθειμένος...

Αν και επισταμένως αποφεύγουμε να σχολιάσουμε σ' αυτήν εδώ τη στήλη κοινωνικά (με την κοσμικοχαρούμενη διάστασή τους), όπως και την προσωπική ζωή των πολιτικών μας, εν τούτοις αυτή τη φορά ο πειρασμός είναι μεγάλος και αδυνατούμε να μην αγγίξουμε κάτι που μας ενόχλησε.

Μιλάμε για τον γάμο του πρωτοκλασάτου στελέχους του "σοσιαλιστικού" μας κόμματος (ΠΑΣΟΚ), του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, στο Παρίσι. Είναι δυνατόν να μην αποτελεί (αν μη τι άλλο) κοροϊδία (και να μην αντιμετωπίζονται οι ιθαγενείς μας ως βλάκες με περικεφαλαία) το να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο άνθρωπος που πέρασε από τόσα κρίσιμα υπουργεία -δεδομένου ότι σήμερα η δικαστική εξουσία διερευνά τους φακέλους της διαπλοκής σε σχέση με το υπουργείο Άμυνας (επί θητείας του) και τις χοντρές μίζες- προκαλεί με τον γάμο του στο Παρίσι και μάλιστα στο πιο ακριβό ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας;

Επειδή, όπως σωστά γράφτηκε, ο έρωτας, ο βήχας και τα λεφτά δεν κρύβονται και επειδή τα δύο πρώτα μας αφήνουν παγερά αδιάφορους, μένουμε στη συνειρμική σύνδεση του τελευταίου όπως παρουσιάζεται μέσα από τον γάμο του κ. Άκη.

Το ξενοδοχείο, από τα πιο πολυτελή της Ευρώπης, με εστιατόριο 3 αστέρων (Michelin), ιδιοκτησίας του πάμπλουτου Άραβα πρίγκιπα Αλ Γουαλίντ, δεν προσφέρεται για ταπεινές διαμονές, και δη δεδηλωμένων πρωτοκλασάτων "σοσιαλιστών", αλλά για εύπορους καπιταλιστές που θέλουν να εντυπωσιάσουν και να εντυπωσιαστούν (!) απολαμβάνοντας όλα εκείνα που παρέχει εν αφθονία ο πλούτος.

Ο κ. Άκης εξέθεσε εαυτόν, αλλά βασικά εξέθεσε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ με το να συμπεριφέρεται σαν να ήταν φυσιολογική η συμπεριφορά του, προκαλώντας (ευλόγως) πλείστα όσα ερωτήματα ως προς την προέλευση του πλούτου του...

Ψοφάνε τα έρμα...

Εντάξει, γνωστό τοις πάσι άλλωστε είναι, ο κ. Γ. Βερνίκος της ομώνυμης εισηγμένης των σκαφών αναψυχής, αεροπορικής μεταφορικής εταιρείας και άλλων δραστηριοτήτων μεταβιβάζει τα ποσοστά του στον ασχολούμενο με τα κλωστήρια κ. Λεβεντάκη.

Το "γιατί" γίνεται η κίνηση του κ. Βερνίκου τώρα πρέπει να είναι εμφανέστατο σαν συνάρτηση μιας ειλικρινούς αποτίμησης της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο των σκαφών αναψυχής και που δεν εμπνέει στον αντικειμενικό παρατηρητή αισιοδοξία για το μέλλον.

Έξυπνος άνθρωπος και αρκετά έμπειρος ο κ. Γ. Βερνίκος, "κάτσε να την κάνουμε τώρα" θα σκέφτηκε και βρήκε τον κ. Λεβεντάκη να την πάρει από τα χέρια του (ελπίζουμε με το αζημίωτο) μετερχόμενος το "τρικ" της διεύρυνσης του σκοπού της εταιρείας, έτσι που σε χρόνο ντε-τε θα έχει ως αντικείμενο όχι τη χαλεπούς καιρούς διερχόμενη ενοικίαση σκαφών, αλλά την με αισιόδοξες προοπτικές αντιμετωπιζόμενη (!) κλωστοϋφαντουργία.

Οι μικρομέτοχοι, λοιπόν, που χάρη στις αναχρονιστικές διατάξεις της νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιρειών αίφνης θα ανακαλύψουν αύριο ότι θα ανταγωνίζονται Κινέζους και Πακιστανούς στα προϊόντα του νέου αντικειμένου της εταιρείας τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής παρέμβασης, θα πρέπει να είναι... πολύ ευχαριστημένοι με τις εξελίξεις!

Βασικά επειδή δεν θα πλήττουν πλέον με τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά θα ξοδεύουν φαιά ουσία για ν' ανακαλύψουν πώς στην ευχή ο κ. Λεβεντάκης θα κάνει πιο ενδιαφέροντα τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, που διεθνώς είναι στα κάτω του, και θα του προσδώσει προοπτικές!

Μαζί μ' αυτούς, βέβαια, και όλοι εμείς που εκ του μακρόθεν και αντικειμενικά προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί "ψοφάνε τα έρμα" στον αγγελικά πλασμένο κόσμο της Σοφοκλέους!Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr