:: euro2day ::

Έτος 7ο Αρ.Φύλλου 308 13 - 17 Φεβρουαρίου 2004


Ο εφιάλτης της... καρπαζιάς

Aλήθεια, η πρακτική που ακολουθήθηκε τόσο έντονα και με τόσο καταστροφικές συνέπειες στις εκλογές του 2000 από το κυβερνών κόμμα -και αποσκοπούσε στην επανατροφοδότηση με ελπίδες ανοδικής χρηματιστηριακής πορείας της επενδυτικής μάζας (ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι οσονούπω οι εγκλωβισμένοι θ' απεγκλωβιστούν!)- τι απέγινε;

Δεν θέλουν οι κυβερνώντες να προσποριστούν τα ευνόητα οφέλη από μια τέτοια επανάληψη ή πιστεύουν ότι το περίφημο "Κόμμα των Εγκλωβισμένων" του 2000 σέρνεται στο περιθώριο, με αποδεκατισμένες τάξεις, αδύναμο να καταστήσει σαφή τον παλιό παρεμβατικό του ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις;

Εύλογος ο προβληματισμός και τον απευθύναμε σε φίλο που κατέχει σημαντική θέση στον κομματικό μηχανισμό της "πράσινης" πλευράς, μπας και μας φωτίσει για τα μελλούμενα (άλλωστε πάνω από 20 μέρες έχουμε μέχρι τις εκλογές και, θεωρητικά, υπάρχουν ακόμα περιθώρια δημιουργίας κάποιου στοιχειώδους "κλίματος").

Η απάντηση που πήραμε είναι ότι "κανείς δεν... τολμά να προφέρει τη λέξη χρηματιστήριο, γιατί θα πέσει η... καρπαζιά σύννεφο έχοντας την πικρή εμπειρία της κατάστασης που επικράτησε μετά την παρέμβαση του 2000, όταν χιλιάδες επανατοποθετημένων μικροεπενδυτών είδαν τα λεφτουδάκια τους να εξαϋλώνονται μέρα με τη μέρα και να έρχεται μετά μια τετραετία ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να απολογείται για τα λάθη.

Όλοι καθόμαστε στο περιθώριο των εξελίξεων κι αν ακόμα μπορούσαμε να παρέμβουμε για να κάνουμε την εικόνα καλύτερη, δεν το διανοούμαστε, αφού η "γραμμή" είναι σαφής: Μακριά από τη Σοφοκλέους!".

Ο πρόεδρος είναι εδώ...

Κι εκεί που νομίζαμε ότι ο πρόεδρος μετά την ένδοξη (και αποδοτική) αποχώρησή του από τη Vodafone είχε ψιλοπαρατήσει τα της Σοφοκλέους, να σου τώρα άλλη μια εταιρεία του ομίλου (θυγατρική της Intracom κατά 97,54%!), η Intramet, που έχει ανασκουμπωθεί για να λάβει το "βάπτισμα του καπιταλισμού" με τη διέλευσή της από την είσοδο της Κύριας Αγοράς του Χ.Α.

Η εταιρεία (εδρεύουσα στη Λάρισα) δραστηριοποιείται στον χώρο της μεταλλουργίας, ειδικευόμενη στην κατασκευή ηλεκτρομηχανικών και σιδηρουργικών εργασιών. Κύριοι ανάδοχοι είναι οι Alpha Bank και Εθνική, με σύμβουλο έκδοσης την EFG Telesis Finance.

H εταιρεία δεν εισέρχεται βέβαια με τις εξωπραγματικές αποτιμήσεις "άλλων εποχών", αλλά δεν είναι σίγουρο ότι στις μέρες μας οι "μύθοι" προσθέτουν ένα premium στο "κλίμα" που προηγείται και ακολουθεί την έναρξη διαπραγμάτευσης. Ιδίως όταν αυτό συμβαίνει σε χρονικές στιγμές αλλαγής της πολιτικής εξουσίας...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr