f
 :: euro2day ::















8
Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1386 11 - 15 Οκτωβρίου 2024


Δύσκολη η επιστροφή

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την ημέρα που η Retail and More, βασικη? θυγατρικη? της AVE, ανέβασε και πάλι την ταμπέλα της γαλλικής αλυσίδας Carrefour στην ελληνική αγορά, και η επιστροφή δεν γίνεται. αβρόχοις ποσί. Γι' αυτό ίσως να ευθύνεται και το ακόμη μικρό δίκτυο που διαθέτει στη χώρα. Μόλις 43 καταστήματα εταιρικά και franchise, σύμφωνα με την εταιρεία, ή 42 με βάση τον διαδικτυακό τόπο της Retail and More.

Μικρό το κακό, θα πείτε, και δεν έχετε άδικο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα αποθέματα και στην τροφοδοσία των καταστημάτων, υποστηρίζουν πηγές με γνώση. Πρόβλημα που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει κληθεί να λύσει ανταγωνιστής, που φέρεται ότι έχει αναλάβει μέρος της τροφοδοσίας (χονδρική).

Ο εν λόγω παίκτης είναι από τους πλέον κινητικούς. Μάλιστα, η αλματώδης ανάπτυξή του έχει βασιστεί στις εξαγορές μικρότερων αλυσίδων. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη συνεργασία -η στήλη προσπάθησε να επικοινωνήσει επανειλημμένα με τις δύο πλευρές, αλλά δεν κατέστη δυνατό- αποτελεί το βήμα για κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον.


Πολλά τα.. φλερτ

Πηγή της αγοράς του λιανεμπορίου, με πολύ καλή γνώση των τεκταινόμενων στον κλάδο, υποστηρίζει ότι η αλυσίδα ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε ανάπτυξη, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αποδέκτης κρούσης από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Τελευταίος μνηστήρας είναι γνωστό fund που θέλει να αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό στην αλυσίδα. Το εάν τα αδέλφια Κρητικού, που ελέγχουν την αλυσίδα, θα ενδώσουν στις σειρήνες μένει να φανεί.

Σήμερα μοναδικός μέτοχος της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός είναι η Kritikos Holding, μέτοχοι της οποίας είναι οι κ. Άγγελος, Νεκτάριος και Δημήτριος Κρητικός, με ποσοστά? 33,3348%, 33,3326% και 33,3326% αντίστοιχα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr