f
 :: euro2day ::















8
Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1381 6 - 10 Σεπτεμβρίου


Ώθηση και από Τουρκία

Μερίσματα, ύψους 6,24 εκατ. ευρώ, εισέπραξε, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, η μητρική του ομίλου Intralot από την τουρκική Biliyoner (κατέχει το 50,01%) και δευτερευόντως τη συγγενή εταιρεία στην Ταϊβάν, Lotrich Information. Κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η τουρκική αγορά αθλητικού στοιχηματισμού επεκτάθηκε σχεδόν κατά 1,7 φορές, σε σχέση με πέρσι, με τα online κανάλια να καταλαμβάνουν μερίδιο της τάξης του 86%.

Οι πωλήσεις της Biliyoner, στο πρώτο εξάμηνο, ανήλθαν σε 33,1 εκατ. ευρώ (H1 2023: 19,8 εκατ. ευρώ) και αντιπροσωπεύουν το 19,1% των ενοποιημένων εσόδων της Intralοt του Σωκράτη Κόκκαλη.

Σε όρους τουρκικής λίρας, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 108%, αλλά λόγω της υποτίμησης κατά 19,5% η επίδοση σε όρους ευρώ μετριάστηκε σε άνοδο 67,4%.


Ίδια ομάδα

Η JP Morgan ανέλαβε σύμβουλος διάθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη διάθεση 8% με 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας από το 18,39%, που κατέχει το Ταμείο.

H Goldman Sachs αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβουλος της Εθνικής, ενώ ως νομικός σύμβουλος του ΤΧΣ θα λειτουργήσει η Clifford Chance. Όπως έχει αποκαλύψει ο «Χαμαιλέων» του Euro2day.gr, το σχήμα, το οποίο θα «τρέξει» τη διάθεση, μέσω βιβλίου προσφορών, θα είναι το ίδιο με αυτό που χειρίστηκε το πρώτο placement.

Ήτοι, πέραν της JP Morgan θα συμμετέχουν Goldman Sachs, Morgan Stanley, BofA, UBS, Axia, Euroxx και NBG Securities.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr