0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1381 6 - 10 Σεπτεμβρίου


ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ
ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ


Η εικόνα στις διεθνείς αγορές
και η σύγκριση με το Χ.Α.

Ποιες εισηγμένες μπορούν να χαρακτηριστούν «αγοραστικές ευκαιρίες» υπό προϋποθέσεις



του Γιώργου Α. Σαββάκη

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τις 1.500 μονάδες στα τέλη Μαΐου, βρίσκεται σε χαμηλότερο εύρος διακύμανσης, αδυνατώντας να κινηθεί προς τα προηγούμενα υψηλά του, όταν στο ίδιο διάστημα στο εξωτερικό οι αγορές έχουν ήδη προσεγγίσει ή ξεπεράσει τα προηγούμενα υψηλά τους.

Μετά το sell-off των μετοχών στις 5 Αυγούστου, οι ξένες αγορές μετοχών βρήκαν τη σπίθα που χρειάζεται για να κινηθούν υψηλότερα, με τους δείκτες στις ΗΠΑ να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά ή να είναι πολύ κοντά σε αυτά. Στον αντίποδα, η εγχώρια αγορά παραμένει εγκλωβισμένη στο στενό εύρος των 1.320-1.430 μονάδων.

Το χαστούκι από την πτώση σε κάποιες μετοχές παραμένει ηχηρό, ενώ οι όγκοι συναλλαγών είναι ανησυχητικά χαμηλοί, ακόμα και για Αύγουστο - Σεπτέμβριο, που είναι παραδοσιακά «νεκροί» μήνες. Η αύξηση του κινδύνου και η στάση επιφυλακής στις ελληνικές μετοχές είναι εμφανής στις συνεδριάσεις του τελευταίου μήνα και οι ξένοι επενδυτές παραμένουν κουμπωμένοι. Οι ελληνικές μετοχές, σε ένα ιδιαίτερα θετικό εξωτερικό περιβάλλον, κινούνται με εμφανή διστακτικότητα ακόμη και στις ανοδικές συνεδριάσεις τους, ενώ η επενδυτική ψυχολογία βρίσκεται γενικά σε χαμηλά επίπεδα.





Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr