,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1381 6 – 10 Σεπτεμβρίου


  Το παζάρι με την Κομισιόν ρίχνει
μία μονάδα τις ασφαλιστικές εισφορές


Το πράσινο φως των Βρυξελλών για αύξηση του ανώτατου ορίου αύξησης των καθαρών πρωτογενών δαπανών από τα 3 δισ. ευρώ στα 3,5 δισ. ευρώ το 2025 περιμένει η κυβέρνηση, προκειμένου να σφραγίσει την πρόθεση για μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για το 2025.
ΣEΛ. 4



Τι συμφωνήθηκε, τι εκκρεμεί
για να κλειδώσει η διασύνδεση με Κύπρο



Τα όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Αθήνα και τη Λευκωσία, με τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν, βγάζουν προσωρινά τη διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου από την «γκρίζα» ζώνη και απομακρύνουν τον κίνδυνο αναστολής της σύμβασης κατασκευής του καλωδίου από τη Nexans.
ΣEΛ. 15



Ξεκινά η πρώτη φάση επέκτασης
του ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Σε διαγωνισμό για την πρόσληψη της εταιρείας ή κοινοπραξίας (Project Management Office-PMO) που θα αναλάβει τον συντονισμό και την επίβλεψη του επενδυτικού project το οποίο αφορά την υλοποίηση του Χωροταξικού Σχεδίου (Master Plan) για την αύξηση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, προχωρά η Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

ΣEΛ. 4



Οι επενδυτές… έχασαν τους «υπόλοιπους»

Τη δεκαετία του 2000, καθώς η ευρεία οικονομική άνθιση στις αναδυόμενες χώρες έφερνε δισεκατομμύρια δολάρια στις χρηματαγορές τους, ο συγγραφέας Fareed Zakaria κατέγραψε αυτή την ιστορική στιγμή ως την «άνοδο των υπολοίπων». Τώρα μια παρομοίως ενθαρρυντική ιστορία ξετυλίγεται στον αναδυόμενο κόσμο, αλλά λιγότεροι παρατηρητές το έχουν εντοπίσει και ακόμα λιγότεροι ξένοι επενδυτές έχουν αναλάβει δράση στο πλαίσιο αυτής της πολύ σημαντικής αλλαγής.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr