f
 :: euro2day ::















8
Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1380 30 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου


Δεν απειλούνται οι στόχοι

Ελαφρώς αυξημένες τιμές φυσικού αερίου και δικαιωμάτων εκπομπών CO2 αναμένει στο δεύτερο εξάμηνο η ΔΕH έναντι του πρώτου. Εξέλιξη που θα ανεβάσει το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάρα ταύτα, η διοίκηση εκτιμά πως δεν θα επέλθουν σημαντικές διακυμάνσεις στη λειτουργική κερδοφορία και θα επιτευχθούν οι στόχοι.

Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού της σχεδίου, με στόχο την ολοκλήρωσή του και την παρουσίασή του στο investor day, που θα διενεργηθεί Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.


Έκανε την έκπληξη

Τη θετική έκπληξη μέσα στο καλοκαίρι έκανε η εισηγμένη Κτήμα Λαζαρίδη, καθώς η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της που διεξήχθη μέσα στον Αύγουστο αποφάσισε τελικά τη διανομή μερίσματος (συγκεκριμένα, 0,03 ευρώ ανά μετοχή), αν και η διοίκηση της εισηγμένης είχε προϊδεάσει αρχικά για το αντίθετο.

Παρότι η Κτήμα Λαζαρίδη κινείται στο περιθώριο των χρηματιστηριακών εξελίξεων με χαμηλό όγκο συναλλαγών και λίγους «οπαδούς», πρόκειται για μια σαφώς υγιή και νοικοκυρεμένη εταιρεία. Με βάση άλλωστε το κλείσιμο της Παρασκευής 23/8, ο τίτλος διαπραγματεύεται με μονοψήφιο δείκτη P/E, χαμηλότερα σε σχέση με τη λογιστική του αξία και με μερισματική απόδοση 1,7%, αν και θα μοιραστεί φέτος στους μετόχους της μόλις το 15% των περυσινών καθαρών κερδών της εισηγμένης.

Στα αξιοπρόσεκτα συγκαταλέγεται ότι με βάση τα στοιχεία του Χ.Α., τέσσερα μέλη της οικογένειας Λαζαρίδη ελέγχουν αθροιστικά το 79,586% της εταιρείας, ποσοστό που θα πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα από το 75%, προκειμένου η εισηγμένη να προσαρμοστεί στις διατάξεις του νέου εσωτερικού κανονισμού του Χ.Α.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr