0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1380 30 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου


ΤΑ ΟΡΟΣΗΜΑΑ
ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Τα τρία μέτωπα που θα φτιάξουν. κλίμα Χ.Α.

. Γιατί οι «ταύροι» ποντάρουν στη μεσο-μακροπρόθεσμη τάση



H πλειονότητα των επενδυτών δυσανασχετεί εδώ και αρκετούς μήνες λόγω της στασιμότητας που παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης, του μειωμένου όγκου των συναλλαγών, αλλά και επειδή η κινητικότητα στην περιφέρεια έχει περιοριστεί δραστικά. Έλληνες και ξένοι «παίκτες» δείχνουν διστακτικοί στο να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ενισχύσουν τις θέσεις τους, ωστόσο την ίδια χρονική περίοδο αποφεύγουν τις ρευστοποιήσεις, μη έχοντας εναλλακτικές επιλογές σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης των επιτοκίων.

Σε πιο καλή θέση φαίνεται να βρίσκονται οι επενδυτές που θεωρούν πως δεν θα έχουμε κάποια επιδείνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος λόγω των διεθνών οικονομικών και γεωπολιτικών κινδύνων. Αυτοί έχουν όλη τη χρονική άνεση να συνδυάσουν τις τακτικές του «stock picking» και του «buy and hold», ιδιαίτερα όταν το ελληνικό χρηματιστήριο διαπραγματεύεται με ελκυστικότερους δείκτες σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά και τα εταιρικά κέρδη διατηρούνται ισχυρά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας γεμάτος με εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές των μετοχών: οι αποφάσεις Fed και ΕΚΤ για τα επιτόκια, η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον «σκληρό» οίκο Moody's και φυσικά η δεύτερη φάση αποεπένδυσης του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα.





Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr