,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1368 7 - 11 Iουνίου 2024


  Τράπεζες: Τα μερίσματα μετά
το «πράσινο φως» του SSM


Αλλαγή σελίδας για τον τραπεζικό κλάδο συνιστά η έγκριση του SSM για τη διανομή μερίσματος. Η εποπτική αρχή της ΕΚΤ (SSM) ενημέρωσε τις διοικήσεις των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών ότι εγκρίθηκε η διανομή των μερισμάτων που εισηγήθηκαν για τη χρήση του 2023. Οι τυπικές αποφάσεις θα ληφθούν στις γενικές συνελεύσεις των τεσσάρων τραπεζών, που θα ακολουθήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα.
ΣEΛ. 11



Εισηγμένες: Πώς επηρεάζονται τώρα
από τις τιμές αλουμινίου και χάλυβα



από τις τιμές αλουμινίου και χάλυβα
ΣEΛ. 12



Τουρισμός: Το κανόνι του FTI και
τα καυτά ερωτήματα για την Ελλάδα


Κλυδωνισμούς στην έναρξη της φετινής σεζόν προκαλεί στον ελληνικό τουρισμό το «κανόνι» του FTI, του φερόμενου ως τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα της Ευρώπης, ανασύροντας μνήμες από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν η Thomas Cook κήρυξε πτώχευση δημιουργώντας ισχυρές αναταράξεις σε εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

ΣEΛ. 13



Υποχρεωτική η αποσύνδεση
ΗΠΑ και Ευρώπης στα επιτόκια


Μετά από μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ευρώπη και τον χειρότερο παγκόσμιο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών, οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι απόλυτα λογικό να προσεγγίζουν την κατάσταση ιεραρχώντας ως πρώτη την ασφάλεια. Η επιδίωξη της βελτιστοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων έρχεται σε δεύτερη μοίρα, πρώτη έρχεται η διαχείριση κινδύνων.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr