:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1368 7 - 11 Iουνίου 2024


ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Οι αποτιμήσεις, οι εκτιμήσεις
και οι νέες τιμές-στόχοι για τις μετοχές



Ο
ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει επιστρέψει στα ραντάρ των επενδυτών αλλά φαίνεται ότι, μετά την απόδοση του πρώτου τριμήνου, η υποαπόδοση του δεύτερου τριμήνου έχει αρχίσει να «ανησυχεί» κάποιους επενδυτές και σε άλλους να «ανοίγει περισσότερο την όρεξη», βλέποντας ευνοϊκότερες αποτιμήσεις και υψηλότερα discount.

Το στοιχείο που έχει αλλάξει στην προσέγγιση των ξένων επενδυτών είναι ότι πλέον συμφωνούν με τις θετικές προσεγγίσεις της πλειονότητας των αναλυτών, όμως εκείνο που κρατάει κάποιους αρκετά επιφυλακτικούς είναι το πώς θα πραγματοποιηθεί η άνοδος από εδώ και πέρα για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.

Σχεδόν κανένας από τους συμμετέχοντες στην αγορά δεν εκτιμά ότι η εκρηκτική άνοδος των προηγούμενων τριμήνων θα συνεχιστεί, αν και το «πράσινο φως» της ΕΚΤ για τα μερίσματα αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά.

Σε συναντήσεις που διοργανώνουν ξένοι επενδυτικοί οίκοι σε χρηματοοικονομικά κέντρα του εξωτερικού, οι ελληνικές τράπεζες προσελκύουν κόσμο, και ερωτήσεις, ειδικά από επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα (long only funds).





Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr