:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1366 24 - 28 Μαΐου 2024


ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ
vs ΚΕΡΔΗ


- Σε ποια σημεία θα κριθεί η τάση στο Χ.Α.
- Η εικόνα τώρα και οι εκτιμήσεις



Η
γενικά ανοδική διάθεση των τελευταίων συνεδριάσεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ευνοείται από την ευρύτερη θετική επενδυτική ψυχολογία, η οποία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, η αγορά και οι επενδυτές ίσως να προσπαθούν να πάρουν μια ανάσα με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «υποτυπώδη πάτο» στην περιοχή των 1.500 μονάδων.

Η οικονομία της χώρας στους πρώτους μήνες του έτους δείχνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τους σκοπέλους και να βελτιώσει το εγχώριο περιβάλλον των επιχειρήσεων, βοηθώντας τη μετοχική αισιοδοξία, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα δεν θα δεχτεί νέους ισχυρούς τριγμούς από σοκ στη γεωπολιτική ή σε άλλους τομείς.

Το σημείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάζουν και που χρειάζεται να ενσωματώσουν στις εκτιμήσεις τους οι επενδυτές, είναι το επίπεδο κινδύνου (risk premium), το οποίο την παρούσα χρονική στιγμή φαίνεται στις ελληνικές μετοχές από την κατάσταση στην εγχώρια οικονομία, να είναι υψηλό.

Συνολικά, το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τη δύναμη της εγχώριας αγοράς να συνεχίσει ανοδικά. Να επισημανθεί ότι οι ελληνικοί δείκτες είναι αποτιμημένοι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τους αναδυόμενους μέσους όρους, ενώ, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, το discount πλέον είναι πολύ υψηλό για να αγνοηθεί.





Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr