,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1365 17 - 21 Μαΐου 2024


  Πόσο αποδοτικά… δουλεύουν
οι εισηγμένες εταιρείες


Ο δείκτης της αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων (Return On Equity) δείχνει το ύψος των ετήσιων καθαρών κερδών που σημειώνει μια εταιρεία για κάθε 100 ευρώ ιδίων κεφαλαίων της.
ΣEΛ. 14 - 15



Τα σήματα τώρα από τις κατασκευές


ΈΗ αύξηση κύκλου εργασιών, ως ένδειξη της σταδιακής εκτέλεσης των υπογεγραμμένων συμβάσεων έργων, η βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και ο σχηματισμός νέου υψηλού ανεκτέλεστου που ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων του 2023 για τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους.
ΣEΛ. 13



Η Ελλάδα κερδίζει πόντους
στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν


Το μερίδιό της στις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τους μήνες εκτός της περιόδου υψηλής ζήτησης έχει αυξήσει κατά 4% η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, επιβεβαιώνοντας την τάση που θέλει τους ταξιδιώτες να επιλέγουν να κάνουν διακοπές τους λεγόμενους «shoulder months», δηλαδή το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου και το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου.

ΣEΛ. 7



Μαθήματα… πολέμου για επενδυτές

Πώς προέκυψε η λέξη «καπιταλισμός»; Αν ρωτήσετε τους περισσότερους επενδυτές σήμερα, μπορεί να ψελλίσουν κάτι για αγορές, εμπόριο και Άνταμ Σμιθ -ή Καρλ Μαρξ. Αλλά σύμφωνα με τον Βρετανό ιστορικό Μάικλ Σόνενσερ, ο όρος πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη του 18ου αιώνα σε σχέση με τα οικονομικά του πολέμου.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr