f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1363 2 - 7 Μαΐου 2024


Ανεβάζει τον πήχη

Mε ώθηση από τα τελευταία αποτελέσματα, το ανεκτέλεστο ύψους 120 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2023 (που μάλλον θα έχει αυξηθεί αισθητά έκτοτε), αλλά και με τον ούριο άνεμο που φυσάει στις μετοχές ΙΤ μετά και το deal για την Εpsilon Net, κινείται η Profile. H εταιρεία ψάχνεται για νέες εξαγορές που να ταιριάζουν στο προφίλ της, ενώ το τελευταίο διάστημα κινείται ξανά προς το ορόσημο των 5 ευρώ, με αισθητά ανεβασμένες συναλλαγές.

Μαθαίνουμε, όμως, ότι η εταιρεία έχει δύο ακόμη όπλα στη φαρέτρα της. Το πρώτο αφορά την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) σε υπάρχουσες εφαρμογές της, ώστε να κάνουν. παπάδες. Κάτι ακούσαμε περί live παρουσίασης στους θεσμικούς. Με ένα σμπάρο δηλαδή δύο τρυγόνια, αφού για την Ρrofile, που στην καρδιά της είναι «Fintech» εταιρεία με διεθνή εμβέλεια, το συγκεκριμένο κοινό δεν αποτελεί μόνο υφιστάμενους και δυνητικούς επενδυτές αλλά και πελάτες.

Το δεύτερο, που δεν ξέρουμε όμως αν είναι ακόμη «ώριμο» για παρουσίαση, αφορά τις έγκυρες πληροφορίες περί τριγωνικής συμφωνίας με τη Εurobank και τη Worldline για παροχή «στιγμιαίων» δανείων σε εμπόρους μέσω POS. Aν ακούσαμε καλά τι μας είπε η πηγή μας, η όλη διαδικασία θα είναι τόσο αυτοματοποιημένη, με βάση τα στοιχεία πελάτη, που ένα δάνειο 50.000 ευρώ θα εγκρίνεται ακόμη και μέσα σε. 1 λεπτό. Στόχος δε είναι να επεκταθεί το σύστημα αυτό και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.


Ο εύκολος στόχος και η. μη-γκρίνια

Μπορεί η φετινή τουριστική σεζόν να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, κόντρα στις γεωπολιτικές αρρυθμίες της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, ωστόσο η σκιά της φορολογίας πλανάται πάνω από τον κλάδο. Το έκανε ξεκάθαρο ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Χατζής, με την ατάκα ότι «δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε την αίσθηση πως τιμωρούμαστε επειδή πετυχαίνουμε».

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, αίσθηση προκάλεσε πάντως η παρέμβαση του «παλιού» Γιάννη Ρέτσου. «Προφανώς τα ξενοδοχεία είναι ο εύκολος στόχος για φορολόγηση, αλλά πρέπει να είσαι proactive και να έχεις επιχειρήματα και σχέδιο. Εγώ δεν περίμενα να γίνει κάτι και να αντιδράσω μετά.

Ακόμα και σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή του κορωνοϊού, μάθαινα τις σκέψεις των κυβερνώντων, έκανα ό,τι έπρεπε και μετά τα μαθαίνατε εσείς. Δεν έχει νόημα να βγουν οι ξενοδόχοι στις πλατείες», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ, καλώντας τον κλάδο να παραμείνει σε επαγρύπνηση.

«Υπάρχουν και πολιτικοί που ακούνε, εξηγήστε τους, δεν θα πετύχετε το 10/10. Οι λαϊκισμοί και τα τσιτάτα είναι άλλης εποχής», είπε, χωρίς ωστόσο να γίνεται αντιληπτό σε ποιον ή σε ποιους ακριβώς απευθύνθηκε. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, πάντως, εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας πως «Είναι δύσκολοι καιροί, αλλά το ζητούμενο είναι να παραμείνουμε ενωμένοι. Υπάρχουν παράπονα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα». Και όλα αυτά ενώ οι προβλέψεις για τον τουρισμό έχουν θετικό πρόσημο και τα ταμεία των



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr