,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1363 2 - 7 Μαΐου 2024


  Μερίσματα: Έσπασε το όριο των 2,5 δισ.

Ξεπέρασε ήδη τα 2,5 δισ. ευρώ το ποσό των χρηματικών διανομών που έχουν μοιράσει ή έχουν εξαγγείλει οι εισηγμένες εταιρείες για το 2024, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θετικές προσδοκίες ότι το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν φέτος οι χρηματιστηριακοί επενδυτές θα ξεπεράσει κατά πολύ το αντίστοιχο περυσινό των τριών δισ. ευρώ.
ΣEΛ. 13



Πώς μοιράζονται τα μερίδια
στην αγορά ρεύματος τώρα



Δύο δεδομένα συνθέτουν το σκηνικό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Πρώτον, η χαμηλή κατανάλωση και δεύτερον, η μειωμένη κινητικότητα των καταναλωτών μεταξύ των παρόχων ενέργειας. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η μέση τιμή τον τελευταίο μήνα διαμορφώνεται στα 59,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ έναν χρόνο πριν ανερχόταν στα 122,76 ευρώ.
ΣEΛ. 15



Έρχεται νόμος για «επαρκείς μισθούς»
και συλλογικές συμβάσεις


Περιθώριο έως τον Οκτώβριο έχει η Ελλάδα να κυρώσει την Οδηγία για επαρκείς κατώτατους μισθούς που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά από πολύμηνες διεργασίες, στις 4 Οκτωβρίου 2022.

ΣEΛ. 4



UBS: Αυξήστε τα πονταρίσματα
σε μετοχές, ο ρόλος της ΑΙ


H ελβετική τράπεζα UBS αναβαθμίζει το στόχο της για την παγκόσμια αγορά μετοχών παρά την υψηλή μεταβλητότητα των τελευταίων εβδομάδων και την αλλαγή ρητορικής από τη Fed αναφορικά με τα επιτόκια.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr