,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1362 26 - 30 Απριλίου 2024


  Συναγερμός στις επιχειρήσεις
για τα πρότυπα «βιωσιμότητας»


ΗΤεκτονικές αλλαγές σε ό,τι αφορά το μοντέλο λειτουργίας τους και τον τρόπο παρουσίασης των ετήσιων αποτελεσμάτων τους αναμένεται να φέρουν κατά τα επόμενα χρόνια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -είτε αυτές είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο είτε όχι- τα δύο ευρωπαϊκά πρότυπα που βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης και αφορούν το ζήτημα της «βιωσιμότητας».
ΣEΛ. 15



Σούπερ μάρκετ: Θύελλα από ευρω-πρόταση
για γρήγορη εξόφληση προμηθευτών



Νέα ήθη στον χρόνο στον οποίο πληρώνονται οι προμηθευτές επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με βάση την υπό συζήτηση πρόταση Κανονισμού, η νέα ενιαία μεγίστη προθεσμία πληρωμής θα είναι 30 ημέρες για όλες τις εμπορικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) και μεταξύ δημόσιων αρχών και επιχειρήσεων. Κάτι που ισχύει εν μέρει στην περίπτωση των ευπαθών και ευαλλοίωτων προϊόντων όπως είναι τα νωπά φρούτα, τα κρέατα και τα λαχανικά.
ΣEΛ. 5



Ποια γραμμή δίνει τώρα ο SSM
για τα τραπεζικά μερίσματα


Την αισιοδοξία ότι οι προϋπολογισμένες από τις τράπεζες χρηματικές διανομές κερδών χρήσης 2023 θα λάβουν την έγκριση του επόπτη, μεταδίδουν κυβερνητικές και τραπεζικές πηγές, εκτιμώντας ότι κατά την περίοδο προετοιμασίας υποβολής των σχετικών αιτημάτων επικράτησε πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης.

ΣEΛ. 12



Πώς οι ευρωπαϊκές εταιρείες
θα κλείσουν το χάσμα των αποτιμήσεων


Μετά από μια δεκαετία εκπληκτικών επιδόσεων, που ξεπέρασαν την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, η αμερικανική αγορά μετοχών τελεί υπό διαπραγμάτευση με λόγο τιμής προς κέρδη πάνω από 21 φορές. Αντιθέτως, η Ευρώπη διαπραγματεύεται μόλις 14 φορές και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο κοντά στις 12 φορές. Φυσικά, μεγάλο μέρος αυτής της διαφοράς αποτίμησης είναι συνάρτηση της ανάπτυξης και των διαφορών σε ότι αφορά κλάδους. Αλλά όχι στο σύνολό της.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr