:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1362 26 - 30 Απριλίου 2024


ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ
ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


- Από το growth story των κερδών
στο value play των μερισμάτων

- Οι αποτιμήσεις, οι εκτιμήσεις
και η πορεία των μετοχών

του Γιώργου Α. Σαββάκη



Α
πό growth stories με ακραίες αυξήσεις των κερδών ανά μετοχή τους την προηγούμενη τριετία, οι ελληνικές τράπεζες μεταλλάσσονται σε value plays με χαμηλές αποτιμήσεις σε όρους κερδοφορίας (Ρ/Ε) και ενσώματης λογιστικής ή εσωτερικής αξίας (P/TBV ή Ρ/ΝΑV) για την τρέχουσα τριετία.

Οι μετοχές των ελληνικών συστημικών τραπεζών δελεάζουν πλέον τους αναλυτές και τους διαχειριστές κεφαλαίων με τις πληρωμές των μερισμάτων τους και κυρίως με τις προσδοκίες για ιδιαίτερα υψηλές πληρωμές την ερχόμενη διετία.

Μετά την πορεία επαναξιολόγησής τους από την αύξηση των κερδών, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν ισχυρά, η αγορά προσδοκά ότι έχει έρθει η ώρα πληρωμής των μερισμάτων για πρώτη φορά από το 2008, γεγονός που θα πρέπει να στηρίξει τις μετοχές τους και να διευρύνει τους επενδυτές που θα ασχοληθούν με το επενδυτικό τους στόρι.

Η επιστροφή σε πληρωμές στους μετόχους ολοκληρώνουν εν ολίγοις το στόρι της επιστροφής στην κανονικότητα και εξαλείφει όλες τις συζητήσεις για την ποιότητα των κεφαλαίων τους.







Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr