,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1361 19 - 23 Απριλίου 2024


  Ισχυρό διψήφιο growth για
τον κλάδο πληροφορικής


Η ανοδική πορεία του κλάδου πληροφορικής αποτυπώνεται στα ετήσια αποτελέσματα τα οποία ανακοινώνουν για το 2023 οι εισηγμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον άμεσο και τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας.
ΣEΛ. 13



Το ΔΝΤ προσγειώνει στο 2%
την ελληνική ανάπτυξη



Στο 2% του ΑΕΠ προσγειώνει για τη φετινή χρονιά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ, ενώ παράλληλα εκτιμά πώς το 2025 θα κινηθεί οριακά χαμηλότερα, στο 1,9% του ΑΕΠ. Η εκτίμηση που διατυπώνεται στο World Economic Outlook είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή που διατύπωσε προ λίγων ημερών η Τράπεζα της Ελλάδος.
ΣEΛ. 4



Γκρίζο και το α΄ τρίμηνο
για τις εταιρείες χάλυβα


Συνεχίστηκε και κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο η μετριότατη πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών χάλυβα, καθώς η τιμή του διεθνούς μετάλλου συνέχισε να αποκλιμακώνεται, ενώ η ζήτηση σε εγχώρια όγκο δεν φαίνεται να ξεπέρασε την αντίστοιχη περσινή κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

ΣEΛ. 14



Ο χρυσός επιστρέφει και στέλνει… μήνυμα

Είναι εύκολο να κοροϊδεύεις τους λάτρεις του χρυσού, αλλά ίσως έχει έρθει επιτέλους η στιγμή τους. Το πολύτιμο αυτό μέταλλο βρίσκεται εσχάτως σε έξαρση, εν μέσω του υψηλότερου του αναμενόμενου πληθωρισμού στις ΗΠΑ και της γενικής ανησυχίας αναφορικά με τα πάντα, από τις γεωπολιτικές εξελίξεις μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, τη νομισματική πολιτική και την πορεία των αγορών από εδώ και στο εξής.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr