:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1361 19 - 23 Απριλίου 2024


ΑΣΚΗΣΕΙΣ
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ


- Οι εξωτερικές πιέσεις κόντρα
στην εσωτερική δυναμική

- Τα σενάρια για τις διεθνείς εξελίξεις
και τα δεδομένα στο Χ.Α



Η
όξυνση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή είναι εύκολο να τροφοδοτεί σενάρια φόβου σχετικά με την τιμή του πετρελαίου, τον πληθωρισμό και την πιθανή ματαίωση των σχεδίων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών για μειώσεις επιτοκίων.

Παρ' όλα αυτά, οι περισσότεροι αναλυτές εξακολουθούν να θεωρούν ως βασικό σενάριο αυτό που θέλει την όλη κατάσταση να μην παίρνει περισσότερο ακραίες διαστάσεις και να εκτονώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αισιόδοξους παρατηρητές, η όξυνση της κατάστασης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμιάς πλευράς -των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Κίνας συμπεριλαμβανομένων- οπότε και η λογική λέει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική πραγματικότητα, μπορεί οι προσδοκίες για τον ρυθμό ανάπτυξης του φετινού ΑΕΠ να έχουν περιοριστεί κοντά στο επίπεδο του 2%, ωστόσο τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό στο δημοσιονομικό πεδίο.

Τα εταιρικά κέρδη του 2023 εμφανίζουν διψήφιο ποσοστό αύξησης, οι δείκτες P/E και μερισματικής απόδοσης κινούνται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν άνοδο οικονομικών επιδόσεων για τις περισσότερες εισηγμένες μέσα στη φετινή χρονιά.







Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr