,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1359 5 - 9 Απριλίου 2024


  «Κρατούν κέρδη» για το μέλλον
οι περισσότερες εισηγμένες


Παρότι η προβλεπόμενη μέση φετινή μερισματική απόδοση των εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αναμένεται ικανοποιητική, η πλειονότητα των εισηγμένων ομίλων ακολουθεί συντηρητική πολιτική χρηματικών διανομών, μοιράζοντας στους μετόχους τους αρκετά κάτω από το 50% των περυσινών τους κερδών.
ΣEΛ. 13



Ποια είναι τα «μαξιλάρια»
για τα τραπεζικά κέρδη του 2024



Παραδοχές που θα λειτουργήσουν ως... αμορτισέρ για την επίτευξη στόχων της φετινής κερδοφορίας ενέχουν τα business plans των τραπεζών, κίνηση μάλλον αναγκαία, λόγω του ρευστού περιβάλλοντος ως προς την πορεία πληθωρισμού, επιτοκίων και των επιπτώσεών τους σε οικονομία.
ΣEΛ. 15



Απίστευτο… γαϊτανάκι χρεών
από και προς το Δημόσιο


Σε Λερναία Ύδρα εξελίσσονται τα χρέη από και προς το Δημόσιο. Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά. Την ίδια ώρα, αυξομειώσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, παρουσιάζουν τα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο.

ΣEΛ. 5



Αγορές: Η μεγάλη στροφή
των κεντρικών τραπεζών


Δεν θα προκαλούσε έκπληξη αν τα βιβλία οικονομικής ιστορίας του μέλλοντος θα έβλεπαν την προηγούμενη εβδομάδα στην κεντρική τραπεζική ως το σημείο που σηματοδότησε την απομάκρυνση των κεντρικών τραπεζών με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως από την αυστηρή στόχευση στον πληθωρισμό.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr