:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1359 5 - 9 Απριλίου 2024


ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


- Πώς επιδρούν το προεκλογικό κλίμα
και τα «κενά» στην οικονομία

- Πόσο αλλάζει το μακροπρόθεσμο ανοδικό story
του Χ.Α.



Α
πό την αρχή του 2022, το αφήγημα ενός μακροπρόθεσμου ενάρετου κύκλου στην ελληνική οικονομία έχει αρχίσει για πρώτη φορά να εμφανίζει τις πρώτες του σκιές, οι οποίες, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή καχεξία και την ήδη μεγάλη αύξηση τιμών των μετοχών που έχει σημειωθεί στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, έχουν οδηγήσει το Γενικό Δείκτη σε ένα σημείο καμπής.

Ούτε και η πολιτική κατάσταση βοηθά αυτή την περίοδο. Σχεδόν δύο μήνες πριν από τις επικείμενες ευρωεκλογές, το όποιο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης μεταφέρεται για μετά το καλοκαίρι, ενώ το γενικότερο κλίμα πόλωσης που επικρατεί, μάλλον οδηγεί σε αναβολή παρά σε επιτάχυνση τις επενδυτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Γενικότερα, η απουσία βραχυπρόθεσμων καταλυτών έχει οδηγήσει αρκετούς επενδυτές στο να προβλέπουν την εκκίνηση μιας πτωτικής φάσης στο Χ.Α., με τους αισιόδοξους πάντως να επιμένουν: Σύμφωνα με αυτούς, η γενικότερη εικόνα για την οικονομική πορεία της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια δεν έχει αλλάξει και, αν παρατηρηθεί μια υποχώρηση της τάξεως των 50, ή και των 150 μονάδων, τότε μάλλον θα μιλάμε για μια ευκαιρία πρόσθετων μετοχικών τοποθετήσεων, παρά για ένα σημάδι άτακτης οπισθοχώρησης.







Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr