,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1357 21 - 25 Μαρτίου 2024


  Έντεκα εισηγμένες με «γεμάτα ταμεία»
ψάχνονται για επενδύσεις


Πολλές είναι οι εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν ζητήματα κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά αντίθετα τίθεται το ερώτημα από τους επενδυτές για το πώς σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την υψηλή τους ρευστότητά κατά τα επόμενα χρόνια.
ΣEΛ. 13



Γιατί δεν αναβάθμισε
η Moody's την Ελλάδα



Στο υψηλό βάρος του δημόσιου χρέους, τις αδυναμίες της οικονομίας απέναντι σε εξωγενή σοκ αλλά και στην παραδοσιακά συντηρητικότερη στάση που διατηρεί η Moody's αποδίδεται η διατήρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης Βa1 με σταθερές προοπτικές για την Ελλάδα, από τον οίκο, κόντρα στις προσδοκίες ότι έδινε το investment grade, μετά τις Fitch, S&P και DBRS.
ΣEΛ. 4



Επενδυτικό κρεσέντο
σε πεντάστερα ξενοδοχεία


Σχεδόν 1.000 νέα ξενοδοχεία που ανήκουν στις δύο υψηλότερες κατηγορίες, εκείνες των 4 και των 5 αστέρων, έχουν προστεθεί στο ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας την τελευταία δεκαετία. Περισσότερα από 400 ξενοδοχεία 5 αστέρων έχουν ανοίξει από το 2012 έως το 2022, αριθμός που αντιστοιχεί σε υπερδιπλασιασμό των υψηλότερης κατηγορίας μονάδων.

ΣEΛ. 15



Νέο μεγάλο στοίχημα για την Ευρώπη
η Ένωση Κεφαλαιαγορών


Μετά από χρόνια υποεπενδύσεων, η Ε.Ε. αναγνωρίζει τους τεράστιους πόρους που απαιτούνται για να επιτύχει μια απo-ανθρακοποιημένη κοινωνία υψηλής τεχνολογίας ικανή να προστατεύσει την ασφάλεια και τα οικονομικά της συμφέροντα. Αυτή η συνειδητοποίηση δημιουργεί νέα ώθηση για μια απρόσκοπτη κεφαλαιαγορά στο μπλοκ.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr