:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1357 21 - 25 Μαρτίου 2024


ΤΑ «ΣΥΝ», ΤΑ «ΠΛΗΝ»
ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ


- Γιατί το Χρηματιστήριο δείχνει ισχυρές αντοχές

- Οι προοπτικές, η συγκυρία και τα. παιχνίδια στην «περιφέρεια»



Τ
ο γεγονός ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή άντεξε σε μια περίοδο εξελίξεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμές ή και αιτίες για διόρθωση τιμών, οφείλεται στο γεγονός ότι η «μεγάλη εικόνα» της επενδυτικής κοινότητας για την ελληνική οικονομία και το Χ.Α. παρέμεινε αμετάβλητη.

Οι αισιόδοξοι αναλυτές θεωρούν πως τα ισχυρά θεμελιώδη δεδομένα των εισηγμένων εταιρειών μπορούν να οδηγήσουν τοn Γενικό Δείκτη σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα, ακόμη κι αν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μεσολαβήσουν κάποιες διορθώσεις τιμών.

Άλλωστε, με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, για φέτος αναμένεται μια μέση μερισματική απόδοση κοντά στο 4% και ένας δείκτης P/E που, όταν ολοκληρωθεί η δημοσίευση των περσινών εταιρικών αποτελεσμάτων, δεν θα απέχει σημαντικά από το 10.

Παρ' όλα αυτά, οι επενδυτές καλούνται να είναι προσεκτικοί, καθώς οι προκλήσεις που υπάρχουν στο διεθνές περιβάλλον είναι πολλές και η ελληνική κυβέρνηση -όπως επεσήμανε και η Moody's- θα πρέπει να κινηθεί ταχύτερα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων. Και το τελευταίο που ενδεχομένως να πρέπει να κάνουν, είναι να παρασύρονται σε παρακινδυνευμένα «παιχνίδια» της χρηματιστηριακής περιφέρειας.







Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr