,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1349 26 - 30 Ιαν. 2024


  Τουρισμός: Τι λένε τα πρόδρομα μηνύματα

Τις υψηλές ταχύτητες τις οποίες ανέπτυξε το 2023 φαίνεται πως διατηρεί ο ελληνικός τουρισμός και για το 2024, με τους πρόδρομους δείκτες των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων και των προκρατήσεων να παραπέμπουν για τους πρώτους μήνες του έτους σε αύξηση που προσεγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
ΣEΛ. 13



Εισηγμένες χάλυβα: Πλήγμα στα κέρδη.
παρά τον αυξημένο όγκο εργασιών


Σε αύξηση του όγκου των πωλήσεων, αλλά με σαφή επιδείνωση στην «κάτω γραμμή» των αποτελεσμάτων έκλεισε το 2023 για τις εισηγμένες εταιρείες του ευρύτερου χαλυβουργικού κλάδου (Έλαστρον, ΣΙΔΜΑ και εμμέσως Μπήτρος Συμμετοχών, Αφοί Κορδέλλου, Σωληνουργεία Τζιρακιάν).
ΣEΛ. 15



ΔΝΤ: Η συνταγή για διατηρήσιμη
ανάπτυξη στην Ελλάδα


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε τη διαβούλευση για το άρθρο IV με την Ελλάδα και ενέκρινε την αξιολόγηση που έκαναν τα στελέχη του Ταμείου, χωρίς μάλιστα συνεδρίαση, γνωστοποιεί το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

ΣEΛ. 7



Η απόφαση-κλειδί της Fed
που πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές


Ένα μεγάλο γεγονός για τις αγορές, στις αρχές του 2024, θα έρθει όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ λάβει απόφαση σχετικά με το αν θα κλείσει το τελευταίο της πρόγραμμα παροχής έκτακτης ρευστότητας στις 11 Μαρτίου, όπως άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ανώτερος αξιωματούχος της Fed.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr