f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1348 19 - 23 Ιαν. 2024


Καλοβλέπει Αίγυπτο

Στο Κάιρο βρέθηκαν στελέχη του ελληνικού ομίλου Ιατρικό Αθηνών τις προηγούμενες ημέρες, με στόχο τη διερεύνηση συνεργασιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Μοσταφά Μαντμπουλί, με τον οποίο συζήτησαν τα σχέδια για επενδύσεις στη χώρα και μια πιθανή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Πληθυσμού στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η χώρα έχει ανακοινώσει σχέδια για μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ομίλου του Ιατρικού Αθηνών και του υπουργείου.

«Ως ο κορυφαίος ελληνικός όμιλος υγείας, είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε και να προχωρήσουμε στη μεταφορά τεχνογνωσίας, με στόχο να συνεισφέρουμε στην προαγωγή της υγείας του φίλου αιγυπτιακού λαού», είχε δηλώσει τότε ο CEO του ελληνικού ομίλου Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος


Οι ξένοι θέλουν πολύ

Ισχυρή είναι η ζήτηση από ξένους επενδυτές για τις μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (τουλάχιστον το 20%), που πρόκειται να διαθέσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με χρηματιστές, το βιβλίο ενδέχεται να (υπερ)καλυφθεί από την πρώτη ημέρα της ιδιωτικής τοποθέτησης. Ρόλο, βέβαια, θα παίξει η αποτίμηση. Οι μέτοχοι θα ήθελαν σε equity value το ΔΑΑ να αποτιμηθεί 2,8 με 3 δισ. ευρώ (έσοδα 560 με 600 εκατ. ευρώ από τη διάθεση του 20% για ΤΑΙΠΕΔ) και σε όρους EV/EBITDA 2023 γύρω στο 10,5 με 10,7x. Οι book runners συνιστούν χαμηλότερη αποτίμηση, ώστε σε EV/EBITDA το ΔΑΑ να αποτιμηθεί στα επίπεδα μεταξύ 9 με 10 φορές.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το ΔΑΑ έπιασε σχεδόν ταβάνι στο capacity και τα επόμενα χρόνια, έως ότου ολοκληρωθούν οι επενδύσεις επέκτασης της δυναμικότητας, το growth αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά μονοψήφια επίπεδα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr