,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1348 19 - 23 Ιαν. 2024


  Το στοίχημα των 4 δισ.
για τα μερίσματα


Παρότι οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έχουν παρουσιάσει αλματώδη άνοδο κατά την τελευταία πενταετία, η μέση μερισματική απόδοση του Χ.Α. προβλέπεται να διατηρηθεί το 2024 σε σαφώς ικανοποιητικά επίπεδα, τα οποία φαίνεται να υπερβαίνουν ακόμη και την απόδοση (yield) των δεκαετών ελληνικών κρατικών χρεογράφων.
ΣEΛ. 15



Δεκαετία με κέρδη κοντά στα 4 δισ.
για τις ασφαλιστικές εταιρείες


Αξιοσημείωτη και συστηματική κερδοφορία επιτυγχάνει ο ασφαλιστικός κλάδος στην Ελλάδα από το 2013 και μετά (έτος κατά το οποίο υπέστη μεγάλες απώλειες λόγω του κουρέματος των ελληνικών κρατικών ομολόγων), με αποτέλεσμα η αθροιστική προ φόρων κερδοφορία του για την τελευταία δεκαετία να εκτιμάται κοντά στα 4 δισ. ευρώ, με πολλές εταιρείες να διανέμουν μερίσματα στους μετόχους τους και με τους εποπτικούς δείκτες να διατηρούνται σε σαφώς ικανοποιητικά επίπεδα.
ΣEΛ. 14



Αλλαγές εν όψει στα τεκμήρια διαβίωσης


Ριζικές αλλαγές στον χάρτη των τεκμηρίων διαβίωσης, ένα παρωχημένο σε μεγάλο βαθμό σχήμα τεκμαρτού προσδιορισμού των εισοδημάτων των φορολογουμένων που καθιερώθηκε αρχικά το 1978 (!), μελετά το υπουργείο Οικονομικών.

ΣEΛ. 4



«Αντίο» στο εύκολο χρήμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να δουν χαμηλά επιτόκια. Αλλά τα χαμηλά επιτόκια αλλάζουν τη συμπεριφορά των επενδυτών, στρεβλώνοντάς τη με τρόπους που μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις. Όπως καθιστά σαφές το εξαιρετικό βιβλίο του οικονομικού ιστορικού Edward Chancellor με τίτλο «The Price of Time: The Real Story of Interest», υπάρχουν πολλές αρνητικές πτυχές στο λεγόμενο «εύκολο χρήμα».

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr