:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1348 19 - 23 Ιαν. 2024


ΤΑ TOP PICKS
ΤΟΥ Χ.Α. ΓΙΑ ΤΟ 2024


Τι επιλέγουν οι αναλυτές
Τα κλειδιά για τις αποδόσεις



Τ
ο Χ.Α. ξεκίνησε θετικά τη νέα χρονιά και, έπειτα από τις υψηλές επιδόσεις του 2023, το ερώτημα είναι τι έχει ήδη προεξοφληθεί, τι θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την ανοδική τάση και πόσο θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία, τόσο για την αγορά συνολικά όσο και για επιμέρους μετοχές.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες στην αγορά παραμένουν και φέτος, κυρίως λόγω τόσο των εξωτερικών ζητημάτων που κυριαρχούν. Κυρίαρχα θέματα θα είναι οι προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, οι μειώσεις των επιτοκίων και, τέλος, ο φόβος για τη διατήρηση του υψηλού πληθωρισμού για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι αγορές προεξοφλούν.

Ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος θα έχει και φέτος βαρύνουσα σημασία για το αν η ελληνική αγορά θα συνεχίσει με ανεβασμένες στροφές όλο το 2024.

Η ανοδική συνέχεια των μετοχών στις αρχές της χρονιάς κρατάει ζεστούς τους επενδυτές και την ψυχολογία ψηλά. Από την άλλη, στο επίπεδο των αποτιμήσεων χρειάζεται πιο προσεκτική αξιολόγηση των επενδυτικών επιλογών, καθώς αρκετοί τίτλοι είναι σε υψηλότερα επίπεδα από ότι ένα χρόνο πριν.







Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr