f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1346 4 - 9 Ιαν. 2024


Νέες επιλογές

Η αλλαγή του οικονομικού σκηνικού έχει διαφοροποιήσει και τα προϊόντα που προσφέρουν στους πελάτες τους ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες. Για παράδειγμα, η Eurolife έχει διευρύνει τις επιλογές στο επενδυτικό της πρόγραμμα «My Investment Plan» με τη στρατηγική «Αποφασιστική Greek Equities». Πρόκειται για προϊόν περιοδικών καταβολών που εμπεριέχει ασφαλιστικές καλύψεις και τοποθετείται κυρίως σε ελληνικές μετοχές και δευτερευόντως σε εγχώρια ομόλογα και καταθέσεις.

Η Εθνική Ασφαλιστική με τη σειρά της, λανσάρει έως τις 22 Ιανουαρίου το πρόγραμμα «Full Ομολογιακό 10», το οποίο έχει αρκετά κοινά σημεία με τα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας που προσφέρουν οι τράπεζες σε συνεργασία με τις θυγατρικές τους ΑΕΔΑΚ.

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει δεκαετή διάρκεια, τοποθετείται σε μερίδια ομολογιακού αμοιβαίου κεφαλαίου και προσφέρει κάποιες ασφαλιστικές καλύψεις. Υπολογίζει στο σύνολο της δεκαετίας (αν δεν υπάρξουν περιπτώσεις default) συνολική απόδοση 23%-27% και στη λήξη ένα επιπλέον bonus +1,5%.


Οι όροι της αποζημίωσης

Στις 30/6/2024 λήγει, χωρίς να ανανεωθεί όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η σύμβαση του Μιχάλη Τσαμάζ με τον ΟΤΕ, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού. Λόγω της μη ανανέωσης, οι δύο πλευρές καλούνται να υπογράψουν συμφωνητικό διακανονισμού, οι όροι του οποίου γνωστοποιήθηκαν, καθώς αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ η σχετική έκθεση αξιολόγησης της επικείμενης συναλλαγής από την Grant Thornton.

Το συμφωνητικό διακανονισμού προβλέπει για τον κ. Τσαμάζ αποζημίωση που ισοδυναμεί με τις συνολικές μικτές αποδοχές του CEO για ένα έτος (περίπου 450.000 ευρώ), λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης μετά την ημερομηνία λήξης της. Η αποζημίωση «αβγατίζει» με την προσθήκη μικτών μηνιαίων αποδοχών ενός έτους (άλλες 450.000 ευρώ), λόγω μετασυμβατικής απαγόρευσης ανταγωνισμού για ένα έτος.

Τέλος, ο ΟΤΕ μπορεί, κατά την κρίση του, να αυξήσει την αποζημίωση του απερχόμενου CEO, με πρόσθετο ποσό, ως αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους από την έναρξη εργασίας του στον όμιλο ΟΤΕ (28/9/2001) ως τη λήξη της σύμβασης υπηρεσιών CEO (30/6/2024). Το ανώτατο ποσό του εν λόγω τμήματος αποζημίωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις συνολικές μικτές ετήσιες αποδοχές του (450.000 ευρώ).

Επίσης, ο κ. Τσαμάζ θα λάβει όλες τις μεταβλητές αποδοχές (bonuses) που αναλογούν στη θητεία του ως την 30ή Ιουνίου, ενώ ο ΟΤΕ θα αναλάβει το κόστος συνέχισης κάλυψής του από το ομαδικό ασφαλιστήριο για 3 χρόνια, καθώς και την ασφάλεια της κατοικίας του.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr