:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1346 4 - 9 Ιαν. 2024


ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


- Πού θα κριθεί η διατήρηση της ανοδικής τάσης
στο Χ.Α.

- Γιατί οι αναλυτές επιμένουν στην τακτική
του stock picking



Μ
ε τον μέσο δείκτη P/E του Χρηματιστηρίου της Αθήνας να κυμαίνεται σε ελκυστικά επίπεδα, το μεγάλο ζητούμενο είναι το πώς θα κινηθούν μέσα στη φετινή χρονιά η ελληνική οικονομία και τα εταιρικά κέρδη.

Αν και το κλίμα λόγω των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων παραμένει αβέβαιο, οι πρώτες ενδείξεις για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ παραμένουν θετικές, καθώς αναμένεται αύξηση τόσο στις επενδύσεις όσο και στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, με τις αποταμιεύσεις των τελευταίων να βρίσκονται σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά κέρδη, αρκετοί κλάδοι -π.χ. κατασκευές και πληροφορική- και πολλές μεμονωμένες εταιρείες- προβλέπεται να ανεβάσουν περαιτέρω τις επιδόσεις τους, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα θα παιχτεί στο κατά πόσο οι τράπεζες και συγκεκριμένα blue chips θα καταφέρουν και μέσα στο 2024 να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις κερδοφορίες τους μετά την εξαιρετική περσινή πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, για ακόμη μία φορά οι αναλυτές προτείνουν τα μικτά διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια μέσα από ένα προσεκτικό stock picking.







Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 6 - 7
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr