f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1339 17 - 21 Νοεμβρίου 2023


Καλά. Χριστούγεννα

«Πράσινο» αναμένει η Πειραιώς ότι θα είναι το τρέχον τελευταίο τρίμηνο του έτους. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκειά του αναμένεται να «πρασινίσουν» ρυθμισμένα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία συμπληρώνουν την απαραίτητη περίοδο ενήμερης εξυπηρέτησης, ώστε να επαναταξινομηθούν στα ενήμερα.

Η παραπάνω εσωτερική τράμπα θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ως προς το σύνολο των χορηγήσεων (NPE ratio), σε επίπεδα χαμηλότερα του 5% από 5,5% στις 30 Σεπτεμβρίου.


Αλλά η ζήτηση ήταν προσωρινή

Μπορεί τα διαμάντια να είναι παντοτινά, η ζήτησή τους όμως μάλλον όχι. Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, η De Beers, αναγκάζεται τώρα να αποθηκεύσει απούλητες «πέτρες» ως αντίδραση στη μείωση του ενδιαφέροντος και -φυσικά- των τιμών. Επέτρεψε, μάλιστα, στους πελάτες της να αρνηθούν να αποκτήσουν όλα τα διαμάντια τα οποία είχαν συμφωνήσει να αγοράσουν.

Η συγκεκριμένη αγορά ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές της πανδημίας, καθώς πολλοί εγκλωβισμένοι στο σπίτι στράφηκαν στην αγορά κοσμημάτων και άλλων ειδών πολυτελείας. Αλλά καθώς οι οικονομίες άνοιξαν, η ζήτηση μειώθηκε γρήγορα, αφήνοντας πολλούς στον χώρο με πλεονάζοντα αποθέματα, για τα οποία είχαν πληρώσει πολύ ακριβά.

Η απόφαση της De Beers να επιτρέψει στους πελάτες να αρνηθούν τα αγαθά ήταν η τελευταία σε μια σειρά ολοένα και πιο απελπισμένων κινήσεων στον κλάδο για να αναχαιτιστεί η φετινή βουτιά στις τιμές των διαμαντιών. Ο αντίπαλος της De Beers, η ρωσική Alrosa, ακύρωσε ήδη όλες τις πωλήσεις της για δύο μήνες, ενώ η αγορά στην Ινδία -το κυρίαρχο κέντρο κοπής και εμπορίας- σταμάτησε τις εισαγωγές...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr