,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1339 17 - 21 Νοεμβρίου 2023


  Τα «όχι», τα «μπράβο» και τα «πρέπει» του ΔΝΤ

Οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με το πραγματικό ΑΕΠ να ενισχύεται πέραν των τάσεων που καταγράφονταν πριν από την πανδημία, υπογραμμίζει το ΔΝΤ, στο κείμενο συμπερασμάτων μετά την αποστολή στη χώρα. Όπως αναφέρει, ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ έχει μειωθεί κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα, με περιορισμένους κινδύνους χρηματοδότησης μεσοπρόθεσμα λόγω της ευνοϊκής διάρθρωσης.
ΣEΛ. 6 - 7



Το Δημόσιο πουλά το 22% της Εθνικής
στην... καλύτερη στιγμή της


Στην καλύτερη στιγμή της Εθνικής, σε μια περίοδο, δηλαδή, κατά την οποία η ικανότητα κερδοφορίας της τράπεζας κορυφώνε» και η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων ξεχωρίζει σε πανευρωπαϊκή βάση, πωλεί το Δημόσιο (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) το 20%+2% των μετοχών της.
ΣEΛ. 13



Ασφαλιστική αγορά: Φλερτάρει
με ιστορικά υψηλά η φετινή παραγωγή


Οι Άνοδο κατά 10,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα κατέγραψε η εγχώρια ασφαλιστική παραγωγή κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2023, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσίευσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

ΣEΛ. 14



Κύμα εταιρικών πτωχεύσεων εν όψει

Ο Joseph Schumpeter σόκαρε πολλούς με τις άμεσες απόψεις του για τη δύναμη των ελεύθερων αγορών. Ο Αυστριακός οικονομολόγος των αρχών του 20ού αιώνα είπε κάποτε στους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ: «Κύριοι, μια ύφεση είναι για τον καπιταλισμό σαν ένα καλό, κρύο ντους».

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr