f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1337 3 - 7 Νοεμβρίου 2023


Ακόμα μία προσπάθεια

Να προσελκύσουν χρήμα από Γερμανία επιχείρησαν εισηγμένες μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο Road Show που διοργανώθηκε στις 31/10 στη Φραγκφούρτη. Στη λίστα περιλαμβάνονταν οι ΑΔΜΗΕ, Austriacard Holdings, Dimand, ΟΛΠ, Fourlis, Epsilon Net, Ideal, Κρι Κρι, Elvalhalcor, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ. Οι χρηματιστηριακές Eurobank Equities, Alpha Finance, NBG Securities, Πειραιώς Piraeus Securities είναι οι χορηγοί.

Πέρα από τις επαφές με funds το πλάνο περιλαμβάνει συζήτηση μεταξύ του CEO του Athex Group Γιάννου Κοντόπουλου με τον σύμβολο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη. Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται μια «τριπλέτα» των Road shows στο εξωτερικό αποκλειστικά -πρώτη φορά- για εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Προηγήθηκαν Ζυρίχη και Παρίσι.


Ανακατεύει την τράπουλα

Ήταν Αύγουστος του 2022 όταν η CC Beverages Holdings II B.V., εταιρεία του ομίλου της Coca-Cola HBC AG εξαγόρασε έναντι 45 εκατ. ευρώ τη Three Cents. Τότε η είδηση είχε προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Πέρασε, όμως, στα ψιλά η απόσυρση, τον περασμένο Μάρτιο, των προϊόντων της Three Cents από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και η έμφαση στον κλάδο του HORECA. Ο λόγος ήταν ο εμπορικός «πόλεμος» από εγχώριο παίκτη, το «pink» αναψυκτικό του οποίου σπάει τα ταμεία, λόγω και της τιμής του, όπως υποστηρίζουν ανταγωνιστές.

Αυτό το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της συμπεριφοράς των καταναλωτών εντός και εκτός σπιτιού -δηλαδή στα σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές έχουν την επιλογή να αναζητήσουν φθηνότερες επώνυμες ή ιδιωτικές ετικέτες- δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Coca Cola HBC. Το παραδέχθηκε πρόσφατα και ο CEO της The Coca Cola Company James Quincey ο οποίος δήλωσε πως στα σούπερ μάρκετ είναι ευκολότερο για τους καταναλωτές να επιλέξουν ιδιωτικές ετικέτες, κάτι που δεν συμβαίνει με την κατανάλωση εκτός σπιτιού.

Εν τω μεταξύ ορατή θέση στα «σκληρά» ποτά αναζητά η πολυεθνική. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε σε συμφωνία με την Pernod Ricard ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο έτοιμο προς κατανάλωση κοκτέιλ με βασικά συστατικά την Absolut και τη Sprite. Το προϊόν θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές αρχές του 2024.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr