,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1337 3 - 7 Νοεμβρίου 2023


  Ποιοι και πώς επηρεάζονται
από το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο


Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι επηρεάζονται από τις διατάξεις του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αναμένεται εντός του Νοεμβρίου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Κατά κύριο λόγο, το πρόσημο των παρεμβάσεων είναι θετικό, ενώ υπάρχουν διατάξεις που πρέπει να ψηφιστούν γρήγορα καθώς ο χρόνος πιέζει.
ΣEΛ. 7



Διπλή απειλή για τα δημόσια έργα

Την ανάγκη ορθολογικής αντιμετώπισης του κόστους των δημόσιων έργων υπογράμμισαν τόσο ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Π. Σουρέτης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Άβαξ, Κ. Μιτζάλης κατά την τοποθέτηση τους στο πλαίσιο του 6ου Athens Investement Forum.
ΣEΛ. 13



Γιατί δεν πανικοβάλλει τις αγορές
η γεωπολιτική καταιγίδα


Οι Οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ έχουν αυξήσει τους φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ακόμη και για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Σοβαρές φωνές κάνουν λόγο για την πιο επικίνδυνη εποχή που ζούμε ποτέ, με τις απειλές που ελλοχεύουν από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Αλλά οι χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν ως επί το πλείστον υποτονικές ως αντίδραση στην ανάφλεξη στη Γάζα.

ΣEΛ. 26



Τα ηχηρά λουκέτα του 2023
και το φάντασμα της αποβιομηχάνισης


Η είδηση της διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της Crown Hellas Can στην Πάτρα δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους 121 εργαζόμενους που απασχολούνταν σε αυτό. Το λουκέτο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που είχε ετήσια δυνατότητα παραγωγής 900 εκατ. μεταλλικών δοχείων χωρητικότητας 33cl, ήταν προδιαγεγραμμένο ήδη από την περασμένη άνοιξη, οπότε και ελήφθη η απόφαση από τη γενική συνέλευση της εταιρείας.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr