f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1327 25 - 29 Αυγούστου 2023


Ούτε. αντίδωρο

Μετά από κάποιες τακτικές γενικές συνελεύσεις εισηγμένων εταιρειών που έγιναν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού (για παράδειγμα Μύλοι Κεπενού στις 4 Αυγούστου, Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες στις 7 Αυγούστου), έρχεται τώρα η εισηγμένη Foodlink, η οποία καλεί τους μετόχους της στις 10 Σεπτεμβρίου (στην εκπνοή της προθεσμίας), ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ.

Ούτε. αντίδωρο από τον παπά της Ενορίας τους δεν θα προλάβουν να πάρουν οι μέτοχοι της εισηγμένης που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη γενική συνέλευση. Εκτός βέβαια από το αντίδωρο, οι μέτοχοι της Foodlink θα στερηθούν και το μέρισμα, καθώς η περσινή χρήση ήταν ζημιογόνος.


Ποντάρουν σε. δικαίωση

Πεπεισμένοι ότι η ύφεση στις ΗΠΑ πλησίαζε, μερικοί από τους πιο γνωστούς διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, όπως η JP Morgan και η Allianz φόρτωσαν αμερικανικά κρατικά ομόλογα ελπίζοντας ότι θα πάρουν πίσω τη ζημιά που υπέστησαν το 2022. Το στοίχημα, όμως δεν βγήκε. Ειδικά την περασμένη εβδομάδα, όταν οι αποδόσεις των treasuries έφτασαν σε υψηλό 16ετιας, ο. πόνος στα χαρτοφυλάκιά τους ήταν μεγάλος.

Παρά το... κάζο επιμένουν στην ίδια στρατηγική και δηλώνουν, όπως διαβάζουμε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αγοραστές σε κάθε πτώση της τιμής των ομολόγων (και άρα ανόδου της απόδοσης). Υπάρχουν και άλλοι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, μεταξύ αυτών οι Abrdn Investments, Columbia Threadneedle Investments, DoubleLine Capital και TCW Group.

. Όλοι υποστηρίζουν ότι η αμερικανική οικονομία μόλις αρχίζει να απορροφά τον αντίκτυπο από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve. Επικαλούνται δε τη βαθιά ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων, ένας σταθερός προάγγελος της ύφεσης και επιμένουν να ποντάρουν σε αύξηση της τιμής των τίτλων. Το ζήτημα είναι αν αυτή τη φορά θα έχουν δίκιο.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr