:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1327 25 - 29 Αυγούστου 2023


Η ΕΠΟΧΗ
ΤΗΣ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ


- Οι θετικές προοπτικές της Ελλάδας κόντρα
στη διεθνή συγκυρία

- Το βασικό σενάριο για την πορεία του Χ.Α.

- Γιατί οι αναλυτές επιμένουν για. υπομονή
και stock picking

του Στέφανου Κοτζαμάνη



Υ
πάρχουν αρκετοί λόγοι που θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν μια περίοδο διόρθωσης στο ελληνικό χρηματιστήριο, ως αποτέλεσμα τόσο του ράλι που έχει προηγηθεί όσο και των προκλήσεων που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την παγκόσμια οικονομία.

Οι αβεβαιότητες στη διεθνή οικονομία, οι επιπτώσεις από την άνοδο των επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, η άγνωστη κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα είναι μερικές μόνο από αυτές.

Παράλληλα, η επικείμενη λήψη της επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί αναμφίβολα θετικό γεγονός αλλά από μόνη της δεν αποτελεί πανάκεια για το Χ.Α., γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι ξένοι θα σπεύσουν. εδώ και τώρα να αγοράσουν ελληνικές μετοχές σε οποιεσδήποτε αποτιμήσεις.

Παρ' όλα αυτά, η μεγάλη εικόνα για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, που εστιάζουν σε εταιρείες με λογικές αποτιμήσεις και ισχυρά θεμελιώδη δεδομένα, να εξακολουθούν να ελπίζουν βάσιμα σε ικανοποιητικές αποδόσεις.

Αντίθετα, η συμμετοχή σε βραχυπρόθεσμα παιχνίδια με καταλύτη χρηματιστηριακά λόμπι που επιχειρούν να «βγάλουν μεροκάματο», εμπεριέχει ρίσκο που θα πρέπει να συνεκτιμήσουν σοβαρά οι. επιδιδόμενοι στο συγκεκριμένο σπορ.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 6 - 7
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr