,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1327 25 – 29 Αυγούστου 2023


  Ο τουριστικός πληθωρισμός
ανάβει φωτιές στην ΕΚΤ


Για τους τουρίστες που διαμαρτύρονται για το πόσο πιο ακριβό είναι να επισκεφθεί κανείς φέτος το καλοκαίρι το νησί της Σίφνου, η διευθύντρια ξενοδοχείου Ισιδώρα Χανδέλη έχει μια απλή απάντηση: τα αυγά. «Οι επισκέπτες μας νομίζουν ότι εκμεταλλευόμαστε την υψηλή ζήτηση. Δεν σκέφτονται τον υψηλό πληθωρισμό που αντιμετωπίζουμε», λέει η Χανδέλη. «Για να καταλάβετε, ένα αυγό πέρυσι κόστιζε 25 σεντς, τώρα 45».
ΣEΛ. 18



Αποτελέσματα εξαμήνου: εκτιμήσεις
για αυξημένα κέρδη για 7 στις 10 εταιρείες


Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, περίπου το 70% των μη τραπεζικών εισηγμένων εταιρειών θα εμφανίσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου βελτιωμένα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα (αύξηση κερδών ή συρρίκνωση ζημιών) σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις που είχαν σημειωθεί το 2022.
ΣEΛ. 9



Φόβοι για έλλειμμα στελεχών
στις ελληνικές εταιρείες


Οι Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την ανησυχία τους ότι σε περίπου πέντε χρόνια από σήμερα, πολύ μεγάλος αριθμός ελληνικών εταιρειών θα κληθεί να αλλάξει λόγω ηλικίας τις διοικήσεις του και ένα πολύ σημαντικό τμήμα του στελεχιακού του δυναμικού, χωρίς ωστόσο απαραίτητα να υπάρχουν σε κάθε περίπτωση οι απαιτούμενες εφεδρείες.

ΣEΛ. 11



Η λίστα με φόρους και πληρωμές
μέχρι τα τέλη Αυγούστου


Αντιμέτωποι με βαριές φορολογικές υποχρεώσεις βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, καθώς έως το τέλος Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές, τον ΦΠΑ (για όσους δεν κατέβαλαν το σύνολο του φόρου), ενώ οι υπόχρεοι δεν θα πρέπει να ξεχάσουν τη δήλωση μισθωτήριων συμβολαίων και την υποβολή ενστάσεων για το Τέλος Επιτηδεύματος, όσοι δικαιούνται εξαίρεση.

ΣEΛ. 4


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr