f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1316 9 - 13 Ιουνίου


Ελληνικές ευκαιρίες.

Παρότι δέχεται έντονες πιέσεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, λόγω ανόδου των επιτοκίων και υψηλών υποχρεώσεων στις εταιρείες του κλάδου, στην ελληνική αγορά δεν παρατηρούνται προς το παρόν αντίστοιχα φαινόμενα.

Σύμφωνα με εγχώριους επαΐοντες, που μιλούν τακτικότατα και με παίκτες του εξωτερικού, η «διαφορετικότητα» της Ελλάδας έχει κυρίως να κάνει με τις χαμηλότερες -συγκριτικά- τιμές. Με εξαίρεση πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως η Μύκονος και κάποια σημεία της Γλυφάδας, τα ελληνικά assets, τόσο η γη όσο και οι τιμές πώλησης σε κατασκευασμένα ακίνητα, απέχουν ακόμη πολύ σε σχέση με το εξωτερικό.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ευκαιρίες, παρά την αύξηση των επιτοκίων αλλά και τις αυξήσεις στο κόστος δόμησης. Νέος «hot» τομέας, τα ανακαινισμένα ακίνητα, ακριβώς λόγω της διαφοράς κόστους σε σχέση με τα νεόδμητα.


Διεθνής και με τη. βούλα

Επάξια πλέον η Mytilineos δικαιούται τον τίτλο της μεγαλύτερης γνήσια ελληνικής πολυεθνικής. Δεν είναι σύνηθες η δραστηριότητα ελληνικής εταιρείας να γίνεται πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ, όπως συνέβη στον Καναδά, με το μεγάλο deal που έκλεισε στην Αλμπέρτα, συνολικού επενδυτικού ύψους σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ.

Μέσω της συνέντευξης του Έλληνα επιχειρηματία σε καναδική εφημερίδα έγινε άλλωστε γνωστό ότι σκέπτεται να κατασκευάσει και εργοστάσιο αλουμινίου στην αμερικανική ήπειρο, όπου η ενέργεια είναι πολύ φθηνότερη σε σχέση με την Ευρώπη και τα κίνητρα σημαντικά.

Με λίγα λόγια, «the name of the game» πλέον στη Mytilineos είναι «διεθνοποίηση». Στο θέμα της έδρας, πάντως, παρότι ρωτήθηκε πιεστικά στη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος δεν άνοιξε τα χαρτιά του.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr