,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1316 9 - 13 Ιουνίου 2023


  FTSE-25: οι πρωταγωνιστές του τριμήνου

Πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα του 2023 των εισηγμένων εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Είναι εμφανές ότι αρκετές εταιρείες και όμιλοι του δείκτη FTSE25 έχουν εισέλθει σε ανοδική τροχιά στα οικονομικά τους μεγέθη και συνεχίζουν να ευνοούνται από μια σειρά θεμάτων όπως ο πληθωρισμός, η μεγέθυνση της οικονομίας και της κατανάλωσης αλλά και η αύξηση του τουρισμού.
ΣEΛ. 15



Η αγορά των 1,4 τρισ. δολαρίων
που αιφνιδίασε τους traders


Η αγορά αμερικανικών junk bonds ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων φαίνεται απρόσμενα ανθεκτική, γεγονός που προβληματίζει τους επενδυτές που ανησυχούν για τα υψηλότερα επιτόκια και μια οικονομική κάμψη. Παρά τις ανησυχίες για την ευρωστία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, με ορισμένους δείκτες της αγοράς να παραπέμπουν σε ύφεση, οι αποδόσεις κινούνται πτωτικά από τα υψηλά του περασμένου φθινοπώρου, ενώ τα spreads επί του κρατικού χρέους έχουν περιοριστεί τους τελευταίους μήνες.
ΣEΛ. 26



Morgan Stanley: έρχεται
ρεκόρ επενδύσεων στην Ελλάδα


H αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley συνεχίζει να βλέπει ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ για φέτος αλλά και για το επόμενο έτος και όπως αναφέρει, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της πολιτικής και δημοσιονομικής εξυγίανσης, αυτό θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

ΣEΛ. 7



Ασφαλιστικές: η επενδυτική βαθμίδα
φέρνει μερική στροφή στα ελληνικά assets


Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι σε θέση να διευρύνει το ποσοστό συμμετοχής των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των εγχώριων ασφαλιστικών εταιρειών σημείωσε ο Νίκος Χαλκιόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz-Ευρωπαϊκή Πίστη, στο πλαίσιο του 23ου ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού συνεδρίου της Ύδρας.

ΣEΛ. 13


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr