:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1316 9 - 13 Ιουνίου


ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


Από τις «τζάμπα» αποτιμήσεις στο μακροοικονομικό story του Χ.Α.

Τα δεδομένα και οι νέες εκτιμήσεις



Μ
ε τις τιμές των μετοχών να έχουν αυξηθεί έντονα από την αρχή του έτους και τους χρηματιστηριακούς δείκτες των εισηγμένων εταιρειών να έχουν σε πολλές περιπτώσεις. βαρύνει, η ελκυστικότητα πλέον του ΧΑ δεν επικεντρώνεται στις «τζάμπα» αποτιμήσεις του παρελθόντος, αλλά στο μακροοικονομικό αφήγημα της χώρας.

Ανεξάρτητα από το αν επιβεβαιωθεί πλήρως η πρόβλεψη του CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου για αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 3,5% φέτος και κατά 3% τα επόμενα χρόνια, η χώρα μας φαίνεται να έχει πείσει τη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι είναι σε θέση να υπεραποδίδει έναντι των άλλων ευρωπαϊκών αγορών.

Ιδιαίτερα αν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου προκύψει ισχυρό κυβερνητικό σχήμα (να δούμε ωστόσο τι θα γίνει στην πράξη), υπάρχουν ικανές προϋποθέσεις για να ωθήσουν την ελληνική οικονομία σε υψηλότερα επίπεδα ακολουθώντας το μοντέλο που θέλει δημοσιονομική πειθαρχία και μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στις επενδύσεις, στον τουρισμό, στην πληροφορική και στη βελτίωση των υποδομών.

Από την άλλη πλευρά, τα πεδία των αβεβαιοτήτων δεν έχουν εκλείψει ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδας και επίσης η προηγηθείσα μεγάλη αύξηση των τιμών στο Χ.Α. είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε αποκομίσεις κερδών και διορθώσεις, μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr