f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1314 26 - 30 Μαΐου


Μειώνει τον δανεισμό

Σε κινήσεις μείωσης δανεισμού προχωρά η Aegean αξιοποιώντας τις ισχυρές ταμειακές ροές που εξασφαλίζει η υψηλή κίνηση με ταυτόχρονη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους και μείωση του εξόδου για καύσιμο. Μετά την πρόωρη εξόφληση δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά δύο αεροσκαφών, που έχει αποκτήσει με χρήση χρηματοδοτικής μίσθωσης.


Προχωρά με επενδύσεις

Επενδύσεις 170 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το φετινό επενδυτικό πρόγραμμα της Motor Oil, με βάση τα σχόλια του Διοικητικού Συμβουλίου, για την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων αφορά σε έργα στο διυλιστήριο.

Ειδικότερα, περίπου 60 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τη νέα μονάδα συμπαραγωγής ισχύος και θερμότητας υψηλής απόδοσης, ένα επίσης σημαντικό ποσό θα διατεθεί για την έναρξη του έργου κατασκευής μίας νέας μονάδας διάσπασης προπυλενίου (Fluid Catalytic Cracker-FCC-propylene splitter), συνολικού προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ.

Τέλος, θα διενεργηθούν οι συνήθεις και προγραμματισμένες δαπάνες συντήρησης, καθώς και σειρά έργων μικρότερης κλίμακας και νέα έργα για την επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr