,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1314 26 – 30 Μαΐου


  Ποιοι και γιατί βλέπουν νωρίτερα
την επενδυτική βαθμίδα


Ένα βήμα πιο κοντά έφερε την επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα το εκλογικό αποτέλεσμα και η προοπτική ισχυρής αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αυτό θεωρούν στελέχη του (μέχρι πρότινος) οικονομικού επιτελείου της απερχόμενης κυβέρνησης, σημειώνοντας με νόημα πως «είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά τις νέες κάλπες, η επενδυτική βαθμίδα είναι θέμα χρόνου…».
ΣEΛ. 5



Το εκλογικό αποτέλεσμα θερμαίνει
τις προσδοκίες των επιχειρήσεων


Με σαφή ικανοποίηση υποδέχτηκαν οι παράγοντες της αγοράς τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, καθώς όχι μόνο αποφεύγεται το σενάριο δημιουργίας ενός ασταθούς κυβερνητικού σχήματος, αλλά παράλληλα δημιουργούνται οι προσδοκίες για τη διαμόρφωση ενός περαιτέρω θετικού κλίματος σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
ΣEΛ. 13



Τα σενάρια για το όριο χρέους των ΗΠΑ
και οι επιπτώσεις στις αγορές


Με την προθεσμία για να αυξηθεί το όριο του αμερικανικού χρέους στις «αρχές Ιουνίου» να πλησιάζει γρήγορα και με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να εξηγεί ότι μπορεί να εξαντληθούν τα χρήματα που διαθέτει για να πληρώσει τους λογαριασμούς του, οι αγορές μετοχών και ομολόγων δεν αισθάνονται και πολύ άνετα.

ΣEΛ. 31



Ιχθυοκαλλιέργειες: η Avramar
και το deja vu μιας κρίσης


Για πολλά χρόνια, τις δεκαετίες του ’80-’90, οι εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας δανείζονταν εύκολα, όχι κατ’ ανάγκη φθηνά, για να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους και για να επεκταθούν. Οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μάζεψαν πακτωλό κεφαλαίων στη «χρυσή» εποχή του, ενώ κάποιες στήθηκαν και γιγαντώθηκαν από τα κοινοτικά κονδύλια που εξασφάλισαν.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr