:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1314 26 - 30 Μαΐου


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ


- Πώς επιδρά στο Χ.Α. η συρρίκνωση
του πολιτικού ρίσκου
- Οι εκτιμήσεις για την οικονομία, τα θεμελιώδη των εισηγμένων και ο σχηματισμός τάσης



Τ
ο εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου όχι μόνο απομακρύνει το λεγόμενο πολιτικό ρίσκο της χώρας, αλλά παράλληλα διευκολύνει τα μέγιστα τόσο για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας όσο και για την αναβάθμιση του Χ.Α. στα αναπτυγμένα χρηματιστήρια μέσα στο 2024.

Οι αισιόδοξοι επενδυτές βλέπουν μπροστά τους την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας ως μια «κανονική χώρα της Ευρωζώνης», με ισχυρό τραπεζικό σύστημα, τακτοποιημένα δημοσιονομικά μεγέθη, αναβαθμισμένες υποδομές και ρυθμούς ανάπτυξης που θα προσεγγίζουν ή και θα υπερβαίνουν το 3%. Μια τέτοια Ελλάδα φαίνεται να «δικαιούται» υψηλότερες τιμές μετοχών από τις τρέχουσες και έτσι σπεύδουν να αγοράσουν.

Από την άλλη πλευρά, όμως, όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα προβλήματα στη διεθνή σκηνή παραμένουν και ότι υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται φέτος μια εικόνα δύο ταχυτήτων σε ό,τι αφορά την κερδοφορία των εισηγμένων εταιρειών, η οποία ωστόσο εξελίσσεται μέχρι τώρα σαφώς ικανοποιητικά, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι συγκρίνεται με την εξαιρετικά υψηλή επίδοση του 2022.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr