f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1311 5 - 9 Μαΐου


Υπερωρίες για να προλάβουν

Και τα Σαββατοκύριακα μαθαίνουμε ότι εργάζονται οι σύμβουλοι για τον διαγωνισμό του αυτοκινητόδρομου της Κρήτης, του ΒΟΑΚ. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί άλλη παράταση πέραν της 8ης Μαΐου για την κατάθεση προσφορών. Εξάλλου, το έργο αποτελεί «σημαία» για τον πρωθυπουργό.

Το project τρέχει ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης με ομάδα συμβούλων. Νομικός σύμβουλος του διαγωνισμού είναι ο Αντώνης Μαρκεζίνης της LM Law firm. Τεχνικός σύμβουλος είναι η Planet AE και το έργο έχει επωμιστεί ο project manager Ηλίας Κορομπλής και οικονομικός σύμβουλος είναι ο managing director Κωνσταντίνος Νικολόπουλος της Lamda Finance.

Όσο για τους ενδιαφερόμενους, σταθεροί παραμένουν οι Mytilineos, Άκτωρ, Avax και ΤΕΡΝΑ, ενώ η γαλλική Vinci φέρεται να έχει αποσυρθεί.


Με καύσιμο. καφέ

Μέσω της Coral και της AVIN ο όμιλος Motor Oil διαθέτει δίκτυο άνω των 1.500 πρατηρίων υγρών καυσίμων. Το ενδιαφέρον είναι πως μέσω αυτού του δικτύου, ο ενεργειακός όμιλος επεκτείνει τις δραστηριότητές του και εκτός καυσίμων, περιλαμβάνοντας προϊόντα καφέ, μίνι μάρκετ, αξεσουάρ αυτοκινήτων, λιπαντικά και υπηρεσίες. Όπως μαθαίνει η στήλη, το 1/3 αυτού του δικτύου θα αποτελέσει τη δύναμη πυρός στη λιανική τροφίμων και καφέ.

Στην πρώτη περίπτωση, η συνεργασία με την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ολοκληρώθηκε και πλέον ο όμιλος πορεύεται αυτόνομα. Η δεύτερη δραστηριότητα, αυτή του καφέ, κρύβει μια έκπληξη και ένα διεθνές brand. Ο λόγος για τα Costa Coffee Corners. Ήδη τέτοιες «γωνιές» υπάρχουν σε κάποια πρατήρια της Avin. Για την ιστορία, την Costa Coffee εξαγόρασε η The Coca Cola Company και στην Ελλάδα το brand διαχειρίζεται η Coca Cola 3E. Το μερίδιο στο σούπερ μάρκετ είναι 5,5% στις κάψουλες και 8% στον αλεσμένο καφέ, ενώ ο στόχος είναι να αγγίξει το 10%. Παράλληλα, ο καφές Costa Coffee. σερβίρεται και σε 500 σημεία πώλησης στο κανάλι του HORECA.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr