:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1311 5 - 9 Μαΐου


ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ!


Γιατί οι ξένοι οίκοι στέλνουν θετικά σήματα
για τον κλάδο κόντρα στη συγκυρία
και την εκλογική χρονιά



Ο
ι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν. ατρόμητες την πορεία τους στο Χ.Α., με +27% από τις αρχές του έτους, χωρίς να βρίσκουν εμπόδιο στο γεγονός ότι διάγουμε εκλογική χρονιά. Παράλληλα, έχουν ανακάμψει πλήρως από τις απώλειες της τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Μέσα σε αυτό το φαινομενικά δύσκολο επενδυτικό τοπίο, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ξεπεράσει τις αντίστοιχες αποδόσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ η αποτίμησή τους παραμένει σε πιο χαμηλά επίπεδα, στις 0,6 φορές, σε όρους ενσώματης λογιστικής αξίας, δηλαδή discount της τάξεως του 20% έναντι των τραπεζών στην Ε.Ε.

Συνεπώς, η σχέση κινδύνου και απόδοσης φαίνεται θετική, δεδομένων των ακόμη συμπιεσμένων αποτιμήσεων, ιδίως ενόψει της συνεχιζόμενης βελτίωσης των θεμελιωδών θέσεων των ελληνικών τραπεζών και της κεφαλαιακής ενίσχυσης, της επικείμενης εκποίησης των συμμετοχών του Δημοσίου και της πιθανής επιστροφής της Ελλάδας σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας στα τέλη του 2023 ή στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Οι περισσότεροι οίκοι έχουν τις εγχώριες τράπεζες στο στόχαστρο για «αγορά», με τις Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley να είναι οι τελευταίες που προστέθηκαν στη μεγάλη λίστα των οίκων που αυξάνουν τις τιμές-στόχους.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr