,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1311 5 – 9 Μαΐου


  Έσπασε από τώρα το φράγμα
των 2 δισ. ευρώ στα μερίσματα


Ξεπέρασαν ήδη το φράγμα 2 δισ. ευρώ οι φετινές χρηματικές διανομές των εισηγμένων εταιρειών προς τους μετόχους τους, με πολλές ακόμη επιχειρήσεις να μην έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τη μερισματική τους πολιτική και χωρίς να συνυπολογίζονται τα προμερίσματα που μας συνηθίζουν να μοιράζουν κάποιοι όμιλοι κατά το τελευταίο τετράμηνο κάθε χρονιάς.
ΣEΛ. 15



Οι 29 εισηγμένες με τα γεμάτα ταμεία

Με την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022, βρέθηκαν 29 εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας που διέθεταν θετικό καθαρό ταμείο (αρνητικό καθαρό χρέος) συνολικού ύψους 2,227 δισ. ευρώ!
ΣEΛ. 13



Σήμα απειλής από τον χρυσό
για την πρωτοκαθεδρία του δολαρίου


Οι σχολιαστές σήμερα συμφωνούν σε συντριπτικό βαθμό πως ένα δολάριο ΗΠΑ που αποδυναμώνεται δεν μπορεί να χάσει το status του ως το κυρίαρχο νόμισμα του κόσμου επειδή «δεν υπάρχει εναλλακτική» στον ορίζοντα. Ίσως, αλλά μην το πείτε αυτό στις πολλές χώρες που κάνουν αγώνα για να βρουν μια εναλλακτική και ένας τέτοιος εφησυχασμός απλώς θα επιταχύνει την προσπάθειά τους.

ΣEΛ. 26



Τίτλοι τέλους στα μέτρα στήριξης

Μικρό καλάθι θα πρέπει να κρατούν οι ψηφοφόροι αναφορικά με το πραγματικό εύρος των δημοσιονομικών περιθωρίων για παροχές τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα κληθεί να επιστρέψει με μόνιμο τρόπο στην οδό των πρωτογενών πλεονασμάτων.

ΣEΛ. 4


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr