,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1307 7 - 11 Απριλίου 2023


  Οι πρωταγωνιστές του α΄ τριμήνου στο Χ.Α.

Με κέρδη 13,42% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στο α΄ τρίμηνο του έτους, παρά την υποχώρηση του Μαρτίου. Μία πτώση που ήλθε μετά από πέντε μήνες ανόδου και ένα ράλι που ξεκίνησε από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και τις αρχές Μαρτίου, δίνοντας στον Γενικό Δείκτη κέρδη άνω του 40% και στον τραπεζικό δείκτη κέρδη άνω του 80%.
ΣEΛ. 15



Ποιες εισηγμένες ποντάρουν
σε νέα ρεκόρ κερδοφορίας


Αν και το σύνολο των παραγόντων της αγοράς μιλά για ένα φετινό περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητες και εκπλήξεις, το α΄ τρίμηνο του 2023 φαίνεται πως εξελίχθηκε σαφώς ικανοποιητικά για την πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών.
ΣEΛ. 13



Νέα χαράτσια στο ηλεκτρικό ρεύμα
μέσω χρεώσεων ΔΕΔΔΗΕ και ΥΚΩ


Νέα χαράτσια έρχονται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών. Με αποφάσεις της ΡΑΕ, που δεν γνωστοποιήθηκαν στους καταναλωτές, αυξάνονται οι χρεώσεις τόσο για τη χρήση του δικτύου διανομής όσο και για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που ανήκουν στη διαχείριση του ΔΕΔΔΗΕ.

ΣEΛ. 14



Με ποιον τρόπο τα CDS γίνονται...
εργαλεία μαζικής εξαπάτησης


Τα Credit Default Swaps (CDS) είναι μια μορφή ασφάλισης έναντι των χρεοκοπιών ομολόγων. Σε αυτή την ιστορία, εμφανίζονται ως εργαλεία εξαπάτησης αντί για «όπλα μαζικής καταστροφής», τον χαρακτηρισμό που κάποτε δόθηκε από τον Warren Buffett για όλα τα παράγωγα.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr