f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1304 17 - 21 Μαρτίου 2023


Παράταση ξανά

Νέα παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον έδωσε η Αττικό Μετρό, με νέα καταληκτική ημερομηνία τη 12η Απριλίου (κοινώς, τη Μεγάλη Τετάρτη). Η αναβολή -όπως αναφέρεται ευθαρσώς και στη σχετική απόφαση- αποδίδεται στην αλλαγή όρων στο αρχικό τεύχος δημοπράτησης και στο αίτημα των ενδιαφερομένων να έχουν τον απαραίτητο χρόνο εξέτασης.

Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2023 με ορίζοντα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα τέλη Φεβρουαρίου. Μετατέθηκε για τις 17 Μαρτίου και εντέλει (αν δεν υπάρξει νέα αναβολή) για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η επέκταση του Μετρό προς το Ίλιον είναι η τελευταία υπό δημοπράτηση εργολαβία για τον μητροπολιτικό σιδηρόδρομο της Αθήνας και θα έχει μήκος 4 χλμ., με πρόβλεψη για τρεις νέους σταθμούς. Δεν πρόκειται για μικρό διαγωνισμό, καθώς το κόστος του έχει υπολογιστεί σε 550 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Να θυμίσουμε πως η Γραμμή 4 του Μετρό, κοστολογήθηκε το 2018 για 12 χλμ. υπόγειας διαδρομής και 15 σταθμούς στο 1,2 δισ. ευρώ.


ελκύει εύλο

Κινητικότητα με. τροχάδην

Έντονη κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο επιτελείο της εισηγμένης Ευρωσύμβουλοι καθώς -όπως ακούγεται- τρέχει προκειμένου να δημοσιεύσει τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για το 2022 ακόμη και μέσα στον Μάρτιο, ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τον αμέσως επόμενο μήνα.

Οι συζητήσεις στο μέτωπο των εξαγορών βρίσκονται σε εξέλιξη και ενδεχομένως η διοίκηση των Ευρωσυμβούλων να προτίθεται να πει αρκετά περισσότερα πράγματα, στο πλαίσιο της επικείμενης τακτικής γενικής συνέλευσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το 2022 έκλεισε με αύξηση κύκλου εργασιών κοντά στο 40% (ανάλογη περίπου με εκείνη που η εταιρεία είχε ανακοινώσει για το πρώτο εννεάμηνο της περασμένης χρήσης) και βελτιωμένες επιδόσεις σε ό,τι αφορά EBITDA και τελική κερδοφορία.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr