,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1304 17 – 21 Μαρτίου 2023


  Παραμένει… αδιάβροχη η πληροφορική

Χωρίς αξιοσημείωτες παρενέργειες εξελίσσονται μέχρι τώρα τα πράγματα στην εγχώρια αγορά πληροφορικής, καθώς γεγονότα όπως το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το αυξημένο εγχώριο πολιτικό ρίσκο, αλλά και το λουκέτο της Silicon Valley Bank με τις αναταράξεις που ακολούθησαν, δεν φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά την πορεία και τις προοπτικές του κλάδου.
ΣEΛ. 15



Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ το 2023
στον μεταλλευτικό κλάδο


Από το 2012 αραχνιάζει εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη του ορυκτού πλούτου της χώρας. Παράλληλα, το πρώην ΙΓΜΕ και νυν ΕΑΓΜΕ έχει προχωρήσει σε ερευνητική καταγραφή των μεταλλευμάτων που κρύβει η ελληνική γη, ωστόσο, παρέμεινε ημιτελής η προσπάθεια αυτή, γιατί δεν συνοδεύθηκε ουδέποτε από την εκτίμηση και την υλοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων.
ΣEΛ. 14



Η Ευρώπη, το χαμένο όνειρο
και η κρίσιμη επιλογή


«Το Δίκαιο των Εθνών θα θεμελιωθεί σε μια ομοσπονδία ελεύθερων κρατών». Με αυτόν τον τρόπο ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Eμμάνουελ Καντ έθεσε τα θεμέλια του σχεδίου του για την «αιώνια ειρήνη». Κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν ενστερνίστηκε τον ιδεαλισμό του πιο ολοκληρωτικά από την μεταπολεμική Ευρώπη. Μήπως, όμως, αυτό το μεγάλο όνειρο είναι πλέον νεκρό;

ΣEΛ. 29



Η αγορά ομολόγων σφυρίζει…
λήξη στις αυξήσεις επιτοκίων


Η πιο μεγάλη παγκόσμια εκστρατεία νομισματικής σύσφιξης της τελευταίας γενιάς φαίνεται να έχει τελειώσει, όπως δείχνουν οι παγκόσμιες αγορές ομολόγων. Όπως θυμίζει το Bloomberg, οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων έχουν υποχωρήσει κάτω από τα επιτόκια αναφοράς της οικονομίας τους στο μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου σε μόλις λίγες συνεδριάσεις, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr