:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1304 17 - 21 Μαρτίου 2023


Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Τα νέα δεδομένα, η θέση του Χ.Α, τα ελληνικά πλεονεκτήματα και οι ασκήσεις. ψυχραιμίας


Ψ
υχραιμία συνιστούν στους επενδυτές οι χρηματιστηριακοί αναλυτές, μέχρις ότου. κάτσει η σκόνη και υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για το τι τελικά έχει συμβεί στις περιπτώσεις των τραπεζών SVB και Credit Suisse, αν υπάρχουν άλλα διεθνή τραπεζικά προβλήματα κρυμμένα κάτω από το χαλί και ποιες μπορεί να είναι σε μια τέτοια περίπτωση οι έμμεσες επιπτώσεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πλήξουν την ελληνική οικονομία.

Επί του παρόντος, πάντως, οι δύο αυτές περιπτώσεις που έσκασαν ταυτόχρονα, δεν φαίνεται να έχουν κοινά χαρακτηριστικά, με τις εποπτικές αρχές και τις κυβερνήσεις να απορρίπτουν την ύπαρξη βαθύτερων προβλημάτων στα τραπεζικά τους συστήματα. Το ευχάριστο είναι πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα, μειώνοντας σταδιακά το ποσοστό των επισφαλών του δανείων, διαθέτοντας ισχυρή ρευστότητα και επιστρέφοντας στην κερδοφορία.

Παράλληλα, τα πολύ ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα του 2022, τα αυξημένα μερίσματα και οι θετικές προοπτικές κερδοφορίας των εισηγμένων εταιρειών για τη φετινή χρονιά, πιθανόν να ωθήσουν κάποιους τολμηρούς επενδυτές σε αγορές, θεωρώντας την τρέχουσα διόρθωση αγοραστική ευκαιρία. Οι ίδιοι επενδυτές, ωστόσο, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και το εγχώριο πολιτικό ρίσκο που έχει προκύψει μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr