,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1286 11 - 15 Νοεμβρίου 2022


  Ο πληθωρισμός βάζει φρένο
στα κέρδη των εισηγμένων


Ο συνδυασμός των πληθωριστικών επιπτώσεων, των αυξημένων επιτοκίων και της οικονομικής επιβράδυνσης έρχεται να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό που είχαν ακολουθήσει τα εταιρικά κέρδη τόσο το 2021 όσο και το πρώτο φετινό εξάμηνο.
ΣEΛ. 13



Πληροφορική: Γιατί οι εισηγμένες…
συρρέουν στην αγορά των φαρμακείων


Μετά την πρόσφατη κίνησή της να αποκτήσει το 100% της Smartware έναντι 1,8 εκατ. ευρώ, η Entersoft καθίσταται η τρίτη εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας που εισέρχεται δυναμικά στον χώρο του λογισμικού φαρμακείων και φαρμακαποθηκών.
ΣEΛ. 12



Κατασκευαστικές: προσδοκίες για
βελτίωση κερδών από τα νέα έργα

από το Προσδοκίες στα υπό συμβασιοποίηση έργα αλλά και στις νέες δημοπρατήσεις διατηρούν οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες διήνυσαν το πρώτο μισό της χρονιάς απορροφώντας τα αυξημένα κόστη υλικών και ενέργειας. Στο α’ εξάμηνο της χρονιάς, οι παραπάνω παράγοντες άσκησαν πίεση στο μεικτό και λειτουργικό περιθώριο κέρδους των ελληνικών εταιρειών, ενώ ουσιώδης υπήρξε η επίπτωση για εκείνες που επιχειρούν την εξυγίανση της χρηματοοικονομικής τους βάσης.

ΣEΛ. 14



Το τέλος της παγκοσμιοποίησης
ίσως έρθει με παγκόσμια σύρραξη


Πώς μπορεί να τελειώσει η παγκοσμιοποίηση; Ορισμένοι φαίνεται να φαντάζονται μια σχετικά ειρηνική «αποσύνδεση» οικονομιών που μέχρι πρόσφατα ήταν τόσο στενά συνδεδεμένες. Αλλά είναι πιθανόν η ρήξη των οικονομικών δεσμών να αποτελεί ταυτόχρονα και τη συνέπεια και την αιτία βαθύτερης παγκόσμιας διχόνοιας. Αν συμβεί αυτό, τότε είναι πιθανόν να υπάρξει ένα πιο καταστροφικό τέλος της παγκοσμιοποίησης.

ΣEΛ. 29


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr